Boek
Nederlands

Algemene en schaarse vogels van Nederland : met vermelding van alle soorten

Rob Bijlsma (auteur), Kees Camphuysen (auteur), Fred Hustings (auteur)
+1
Algemene en schaarse vogels van Nederland : met vermelding van alle soorten
×
Algemene en schaarse vogels van Nederland : met vermelding van alle soorten Algemene en schaarse vogels van Nederland : met vermelding van alle soorten

Algemene en schaarse vogels van Nederland : met vermelding van alle soorten

In de reeks:
Onderwerp
Vogels ; Nederland
Titel
Algemene en schaarse vogels van Nederland : met vermelding van alle soorten / Rob G. Bijlsma, Fred Hustings, Kees (C.J.) Camphuysen
Auteur
Rob Bijlsma Kees Camphuysen Fred Hustings
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: GMB, 2001
496 p. : ill.
ISBN
90-74345-21-2
Plaatsingssuggestie
Nederland 598.33 (SISO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit deel van de 'Avifauna van Nederland' behandelt in tegenstelling tot het eerste deel* vogels die al of niet (regelmatig) in ons land kunnen worden waargenomen. Naast de Atlas van de Nederlandse vogels (1987) vormen beide delen het meest volledige naslagwerk van de Nederlandse avifauna. Dit deel wordt ingeleid door de stand van de Nederlandse natuur in de twintigste eeuw. Daarna volgt een beschrijving over de methodiek van vogeltellingen. Het kerndeel wordt gevormd door besprekingen van de afzonderlijke soorten, voorzien van kleurenfoto's, kaartjes en staafdiagrammen. Een zeer omvangrijke literatuurlijst (27 pagina's) en alfabetische registers op Nederlandse, Engelse en wetenschappelijke namen besluiten dit prachtig uitgegeven boekwerk.

Over Rob Bijlsma

Rob Bijlsma (1955) is een Nederlandse roofvogeldeskundige en auteur van vogelboeken. Hij is autodidact. Bijlsma woont bij Wapse in het Drents Friese Wold.

Bijlsma groeide op in de buurt van Wageningen en raakte al op jonge leeftijd geïnteresseerd in roofvogels. Bijlsma brengt vele uren door in het veld om zijn waarnemingen te doen, met name op de Veluwe en in Drenthe. Hij noteert en kwantificeert allerlei feiten, over de roofvogels en het milieu waarin deze voorkomen.

Hij schreef diverse artikelen en boeken over roofvogels, onder meer over de Wespendief. In 2012 verscheen van zijn hand het boek Mijn roofvogels over roofvogels en zijn betrokkenheid daarbij. In 2021 verscheen Kerken van goud, dominees van hout. Over de verwording van de Nederlandse natuurbescherming over hoe hij in de loop van een halve eeuw de Nederlandse natuurbescherming van karakter zag veranderen.

In 1986 werd hij voor zijn onderzoekswerk geëerd met de Herman Klomp…Lees verder op Wikipedia