Boek
Nederlands

Het volkomen vijverboek

Rob Herwig (auteur)
+1
Het volkomen vijverboek
×
Het volkomen vijverboek Het volkomen vijverboek

Het volkomen vijverboek

In de reeks:
Onderwerp
Vijvers
Titel
Het volkomen vijverboek
Auteur
Rob Herwig
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Kosmos-Z&K, 2002 | Andere uitgaves
240 p. : ill.
ISBN
90-215-9838-8
Plaatsingssuggestie
638.5 (SISO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 22 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deze duidelijk gedrukte uitgave van een 'klassieke' tuinboekenauteur is het meest grondige vijverboek, dat tot nu toe verschenen is. Niet zozeer omdat het informatie over alle aspecten van vijvers, zwembaden en andere waterelementen in de tuin bevat, maar vanwege de gedetailleerdheid en technische actualiteit hiervan. Dat geldt vooral voor de constructie en het onderhoud van (zwem)vijvers. Bovendien is de hoeveelheid karakteristieken van planten voor in en om de vijver groot, die van vissen iets geringer. De verzorging van beide levensvormen staat in twee aparte algemene hoofdstukken. Talrijke mooie kleurenfoto's ondersteunen de tekst goed. Bevat een gecombineerd onderwerps-, planten- en vissenregister. Handleiding die ook voor handige beginners hanteerbaar is.

Over Rob Herwig

CC BY 3.0 - Foto van/door Modeste Herwig

Robbert Herwig (Bussum, 9 september 1935) is een Nederlands schrijver van boeken over tuinieren en kamerplanten.

Biografie

Jeugd

Herwig komt uit een familie van hoveniers en kwekers. Zijn vader, A.J. Herwig (1883-1972) was bloemist, kweker, schrijver van tuinboeken en radiospreker.

Herwig hielp al op jonge leeftijd (tijdens de Tweede Wereldoorlog) in de kassen van zijn vader. Ook hielp hij bij de bezorging van bloemen uit de winkel van zijn ouders. Zijn vader liet hem bloemen en planten fotograferen. De afwerking van het fotomateriaal gebeurde toen nog in de donkere kamer.

Carrière

Na het behalen van het diploma HBS-A verkoos Herwig een studie aan de (latere) universiteit Nijenrode, toen nog een HBO-opleiding. Hij kwam in het bedrijfsleven terecht en functioneerde enige jaren als assistent van de directie in divers…Lees verder op Wikipedia

Suggesties