Twee jonge mariniers moeten zich voor de krijgsraad verantwoorden voor de dood van een derde. Hebben zij hem op eigen initiatief vermoord of volgden ze een bevel op?
Titel
A few good men
Regisseur
Rob Reiner
Naar het werk van
Aaron Sorkin
Componist
Marc Shaiman
Acteur
Tom Cruise Demi Moore Jack Nicholson
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, © 2012 | Andere uitgaves
1 blu-ray
Oorspr. opname
1992
Speelduur
138 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits en andere talen Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels en andere talen
EAN
8712609654264

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse thriller uit 1992 van Rob Reiner (The bucket list; When Harry met Sally), met Tom Cruise, Jack Nicholson, Kevin Pollak, Demi Moore. Op een Amerikaanse marinebasis in Cuba hebben twee mariniers het sulletje van het korps zodanig onder handen genomen dat deze overlijdt. Later zal blijken dat dit gebeurde op bevel van hun superieuren. Daniel Kaffee, een jonge, weinig serieuze advocaat, moet de zaak voor de rechter verdedigen. Een rechtbankdrama met een sterrenbezetting. De pers was lovend over deze film. Algemeen Dagblad: 'Uitstekende, meer dan twee uur durende meeslepende film.' NRC: '(...) acteurs excelleren in jeuïge dialogen, in komieke situaties, in navoelbare sentimenten.' Sarita Koendjbiharie (Movie2movie,i) gaf alle 5 sterren en schreef in 2006: 'De acteurs spatten van het scherm. Voor Nicholson en Cruise zijn het de glansrollen van hun carrières. Woorden als indrukwekkend, schitterend en subliem schieten dan ook te kort. (...) 'A Few Good Men' is en blijft een 'must-…Lees verder

Over Rob Reiner

CC BY 2.0 - Foto van/door Commonwealth Club from San Francisco, San Jose, United States

Robert (Rob) Reiner (New York, 6 maart 1947) is een Amerikaans acteur, regisseur en hij verzorgt film- en televisieproducties. Hij is de zoon van acteur Carl Reiner.

Levensloop

Hij kreeg internationale bekendheid met zijn rol als Michael Stivic (alias 'Meathead' - 'Gehakthoofd'), de linkse schoonzoon van Archie Bunker, in de komische televisieserie All in the Family. In de jaren tachtig en negentig ontwikkelde Reiner zich tot regisseur, met als bekendste films Stand by Me, The Princess Bride, Misery, When Harry Met Sally... en A Few Good Men. Voor A Few Good Men kreeg hij een Oscar-nominatie in de categorie Beste Film. Reiner is ook bekend als anti-rookactivist.

Persoonlijk

Reiner kreeg in 1969 een relatie met actrice en regisseuse Penny Marshall, met wie hij in 1971 trouwde. Hij adopteerde haar dochter Tracy Reiner. In 1981 s…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek