Een groep journalisten die werkt voor het mediaconcern Knight Ridder twijfelt aan de verklaring van de regering Bush dat Saddam Hoessein beschikt over massavernietigingswapens.
Titel
Shock and awe
Regisseur
Rob Reiner
Acteur
Woody Harrelson 1961- James Marsden Tommy Lee Jones
Taal
Engels
Uitgever
Three Lines Pictures, [2018]
1 dvd-video
Oorspr. opname
2017
Speelduur
90 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8712806039284

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 49 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Politiek drama van Rob Reiner (LBJ; A few good men) met veel bekende acteurs, onder meer Woody Harrelson (LBJ), Tommy Lee Jones, James Marsden, Milla Jovovich en Jessica Biel. Een groep journalisten die werkt voor het mediaconcern Knight Ridder twijfelt aan de verklaring van de regering Bush dat Saddam Hoessein beschikt over massavernietigingswapens. Ze vermoeden dat Bush de inlichtingen van de CIA en FBI vervalst om koste wat kost een invasie in Irak door te drukken. De mannen leggen contact met bronnen die een heel ander verhaal vertellen. De Amerikaanse recensenten zijn kritisch. Deborah Young (hollywoodreporter.com) ziet een topcast in een potentieel sterk verhaal, dat echter teveel uitwaaiert en een ‘paint-by-numbers’ screenplay heeft: ‘it has all the ingredients, though none of the spices, for a stirring journalism thriller.’

Over Rob Reiner

CC BY 2.0 - Foto van/door Commonwealth Club from San Francisco, San Jose, United States

Robert (Rob) Reiner (New York, 6 maart 1947) is een Amerikaans acteur, regisseur en hij verzorgt film- en televisieproducties. Hij is de zoon van acteur Carl Reiner.

Levensloop

Hij kreeg internationale bekendheid met zijn rol als Michael Stivic (alias 'Meathead' - 'Gehakthoofd'), de linkse schoonzoon van Archie Bunker, in de komische televisieserie All in the Family. In de jaren tachtig en negentig ontwikkelde Reiner zich tot regisseur, met als bekendste films Stand by Me, The Princess Bride, Misery, When Harry Met Sally... en A Few Good Men. Voor A Few Good Men kreeg hij een Oscar-nominatie in de categorie Beste Film. Reiner is ook bekend als anti-rookactivist.

Persoonlijk

Reiner kreeg in 1969 een relatie met actrice en regisseuse Penny Marshall, met wie hij in 1971 trouwde. Hij adopteerde haar dochter Tracy Reiner. In 1981 s…Lees verder op Wikipedia

Suggesties