Dvd

Tussen de oren : de humoristische wetenschapsquiz. Seizoen 1

Rob Urgert (uitvoerder), Joep Van Deudekom (uitvoerder)

Tussen de oren : de humoristische wetenschapsquiz. Seizoen 1

Humoristische quiz met bekende Nederlanders over psychologie
Titel
Tussen de oren : de humoristische wetenschapsquiz. Seizoen 1
Uitvoerder
Rob Urgert Joep Van Deudekom
Uitgever
Bright Vision Entertainment, 2008
2 dvd-video's
Speelduur
360 min.
EAN
8717973140566
Plaatsingssuggestie
60 - Amusement: Nederlands (NBLC) P1 - Populaire muziek Nederlands (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een humoristische wetenschapsquiz, gepresenteerd door cabaretiers Rob Urgert en Joep van Deudekom. De quiz is uitgezonden door Net5 als opvolger van Vara's 'Onder de tram'. In elke aflevering worden drie bekende Nederlanders en het studiopubliek getest door middel van vragen, foto's, filmpjes en experimentjes. Onderwerp is psychologie in ruime zin, waaronder verbale en non-verbale communicatie, vooroordelen, de verschillen tussen man en vrouw. Gasten zijn onder meer Jaap Jongbloed, Goedele Liekens, Frédérique Spigt en Giel Beelen.

Over Rob Urgert

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Jeroen Hartsuiker

Rob Urgert (Den Haag, 9 juli 1968) is een Nederlands cabaretier en televisiepresentator.

Levensloop

Urgert is van oorsprong voedingskundige en promoveerde in 1997 aan de Wageningen Universiteit op een onderzoek naar de cholesterolverhogende componenten in koffie (cafestol en kahweol). Vlak daarna besloot hij zijn leven om te gooien en zich uitsluitend te richten op humor.

Rob Urgert werd in 1998 lid van Comedytrain. Hij schreef onder meer teksten voor de televisieprogramma's Dit was het nieuws en Koefnoen. Ook maakte hij tussen 2000 en 2005 drie solocabaretprogramma's.

Samen met Bastiaan Geleijnse - een van de mannen achter de strip Fokke en Sukke - ontwikkelde hij de Spoedcursus Humor, een vrolijk programma waarin zij de techniek van het grappen maken proberen bij te brengen aan hun publiek. De cursus is bedoeld voor iedereen die zich interesseert voor humor en houdt het midden tussen …Lees verder op Wikipedia