Strip
Nederlands

Een doodgewone prinses

Robbert Damen (auteur)

Een doodgewone prinses

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Prinses Simone is de kroonprinses van het bergstaatje Eenderland. Alle gewone meisjes van Eenderland dromen ervan om Simone te mogen zijn. En Simone, die droomt ervan om gewoon te zijn. Of haar dat ooit gaat lukken…
Titel
Een doodgewone prinses
Auteur
Robbert Damen
Taal
Nederlands
Uitgever
Leens: Uitgeverij Personalia, 2019
37 p. : ill.
ISBN
9789492840561 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Alle meisjes uit het dorp willen prinses Simone zijn en Simone wil graag een dorpsmeisje zijn. Die kans krijgt de prinses wanneer er bezuinigd moet worden in het staatje Eenderland. Haar privélessen zijn niet meer te betalen en ze gaat voortaan naar school in het dorp. Dat haar privélerares daar voor de klas staat, is een forse tegenvaller. Gelukkig vindt ze in klasgenote Ché een heuse vriendin. Een humoristische ballonstrip die is getekend in een soepele, karikaturale stijl met een licht manga-tintje. De grapjes worden verteld in verhaaltjes van hooguit vijf pagina's. Vrolijke inkleuring. Het nep-taalgebruik met een zogenaamd Duits accent leest wat lastig, maar zal door de doelgroep vrolijk genegeerd worden, is de verwachting. Simone staat sinds enige tijd met haar avonturen in het meisjesblad Tina. Dit eerste album is leuk voor meisjes vanaf een jaar of 9.

Over Robbert Damen

Robbert Damen (Noordwijkerhout, 1971) is een Nederlandse illustrator. Sinds 1998 werkt hij zelfstandig en illustreert hij voor onder meer de Taptoe, Eppo en Donald Duck. Ook maakt hij illustraties voor kinderboeken en samenleesboeken en werkt hij voor diverse educatieve uitgeverijen.

Externe link

  • Blog van Robbert Damen
Lees verder op Wikipedia