Strip
Nederlands

Guardian. 2

Robbert Damen (auteur)
+1
Guardian. 2
×
Guardian. 2 Guardian. 2
In de reeks:
Twee mysterieuze verhalen van de al even mysterieuze Guardian. In Gillian onderzoekt ze de wonderlijke verdwijning van een vriendin vlak voor haar huwelijk en ontdekt ze een heuse onderwaterwereld. Het verhaal Edward draait om een wraaklustige geest. En niet van de minste afkomst, want Guardian komt erachter dat hij van koninklijken bloede is...
Bevat
Gillian
Edward
Titel
Guardian. 2
Auteur
Robbert Damen
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Oosterhout: Don Lawrence Collection, 2015
48 p. : ill.
ISBN
9789088862267 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Victoriaans Engeland, de mysterieuze Guardian beleeft twee avonturen. In het eerste verhaal moet ze een verdwijning onderzoeken, in het tweede gaat het om een geheimzinnige explosie bij het kasteel van Windsor. Opnieuw moet de verklaring in het bovennatuurlijke worden gezocht. Dit is deel twee van een Nederlandse stripserie die in 2014 van start is gegaan met 'Sir Godfried ; Miss Banning ; Doctor Lowe'*. De auteur, tegelijk ook de tekenaar, combineert historische gegevens met fantasy. Dit overtuigt niet altijd. Het gegeven van twee verhalen per album heeft ook voor- en nadelen. Er is minder tijd voor de ontwikkeling van de hoofdpersonages, met name Guardian en de hoofdinspecteur (die niet weet dat hij haar vader is) en de plot is soms erg vol. De tekenstijl is semi-realistisch, het kleurgebruik is ingehouden.

Over Robbert Damen

Robbert Damen (Noordwijkerhout, 1971) is een Nederlandse illustrator. Sinds 1998 werkt hij zelfstandig en illustreert hij voor onder meer de Taptoe, Eppo en Donald Duck. Ook maakt hij illustraties voor kinderboeken en samenleesboeken en werkt hij voor diverse educatieve uitgeverijen.

Externe link

  • Blog van Robbert Damen
Lees verder op Wikipedia