Strip
Nederlands

Haas wil kool

Robbert Damen (illustrator), Tijl Rood (auteur), Projectgroep Delubas (auteur)
Haas heeft zin in kool. Maar hij kan er niet bij. Er is een hoog hek. Wat nu? Stripachtig verhaal op AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.
Leesniveau
AVI Start, AVI 1
Titel
Haas wil kool
Illustrator
Robbert Damen
Auteur
Tijl Rood Projectgroep Delubas
Taal
Nederlands
Uitgever
Drunen: Delubas, [2015]
27 p. : ill.
ISBN
9789053006610 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 23 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Haas heeft trek in kool, maar hij kan er niet bij, want het hek zit in de weg. Op allerlei manieren probeert Haas bij de kool te komen, maar dat blijkt erg moeilijk. Uiteindelijk helpt het lot, in de vorm van een rups, hem een handje. Dit deel uit de Haas-serie (www.haasboeken.nl) is in stripvorm. De gesproken/gedachte tekst staat in ballonnen, daarnaast zijn er blokjes tekst in vijf hoofdstukken met titel. Deze tekst staat als blokje in de karikaturale striptekeningen. Deze zijn in natuurlijke kleuren met aangeklede dieren. Er staan nog extra kaders in de tekeningen voor meer verhaal, dit zorgt voor een vrij drukke lay-out. Eenvoudig woordgebruik met basale leestekens, AVI-Start. Op het voor- en achterplat is 'het land van Haas' afgebeeld. Achter in het boek staat informatie over de andere boeken uit de serie 'Haas'*. De grappige belevenissen van Haas zijn na enkele weken leesonderwijs zelfstandig te lezen voor kinderen vanaf ca. 6 jaar.

Over Robbert Damen

Robbert Damen (Noordwijkerhout, 1971) is een Nederlandse illustrator. Sinds 1998 werkt hij zelfstandig en illustreert hij voor onder meer de Taptoe, Eppo en Donald Duck. Ook maakt hij illustraties voor kinderboeken en samenleesboeken en werkt hij voor diverse educatieve uitgeverijen.

Externe link

  • Blog van Robbert Damen
Lees verder op Wikipedia