Strip
Nederlands

Ophelia

Robbert Damen (auteur)
Een nieuw avontuur van deze mysterieuze onderzoekster in het tijdperk van Sherlock Holmes. Guardian onderzoekt de verdwijning van een jong meisje dat op Wittelbay Manor is gaan werken. Al snel komt ze achter het mysterie van de verdwijning, maar daardoor belandt ze in een vijandige spiegelwereld van een betoverd schilderij.
Titel
Ophelia
Auteur
Robbert Damen
Taal
Nederlands
Uitgever
Oosterhout: Uitgeverij L, © 2017 | Andere uitgaves
48 p. : ill.
ISBN
9789088863028 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Guardian onderzoekt de verdwijning van Ophelia Waller. Het spoor leidt via een magisch schilderij naar een middeleeuwse wereld waar de kasteelheer geobsedeerd is door de legendarische Isolde. Ontsnappen uit deze gesloten wereld lijkt onmogelijk. Desondanks onderneemt Guardian een poging. Die slaagt, maar aan het einde van het album duikt een nieuwe dreiging op in de vorm van de Romeinse keizerin Messalina. Dan wordt ook iets meer onthuld over de ware identiteit van Guardian. Dit is het derde album in een nieuwe stripreeks van schrijver en tekenaar Robert Damen. Zijn tekenstijl begint zich duidelijk te ontwikkelen. De stijl is realistisch met ingehouden kleurgebruik. Ook het verhaal is sterker dan in de vorige delen, want spannender en verrassender. Het open einde wijst al naar het vervolgdeel. Het boek is los te lezen, al is voorkennis wel een pre; het vorige deel was 'Gillian ; Edward' (2015)*.

Over Robbert Damen

Robbert Damen (Noordwijkerhout, 1971) is een Nederlandse illustrator. Sinds 1998 werkt hij zelfstandig en illustreert hij voor onder meer de Taptoe, Eppo en Donald Duck. Ook maakt hij illustraties voor kinderboeken en samenleesboeken en werkt hij voor diverse educatieve uitgeverijen.

Externe link

  • Blog van Robbert Damen
Lees verder op Wikipedia