Strip
Nederlands

Vriendinnen met tegenwind

Robbert Damen (auteur)

Vriendinnen met tegenwind

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Belevenissen van kroonprinses Smone van Eenderland, die liefst zo 'gewoon' mogelijk zou willen zijn. Ballonstrips in kleur. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Vriendinnen met tegenwind
Auteur
Robbert Damen
Taal
Nederlands
Uitgever
Leens: Uitgeverij Personalia, 2021
40 p. : ill.
ISBN
9789493234253 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 13 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Strip over kroonprinses Simone van Eenderland die graag 'gewoon' zou willen zijn, in tegenstelling tot haar landgenootjes voor wie prinses-zijn hun liefste wens is. Dit gegeven is ook in het derde album van deze stripserie weer het hoofdonderwerp, al lijkt de leefstijl in het paleis nogal burgerlijk (koningin in peignoir zwaait vanaf het bordes dochter uit) en gaat de koning als de prinses verdwenen lijkt, zelf, samen met de beveiliging, op zoek. Ook in dit deel beleven Simone en vriendin Ché weer veel avontuurtjes maar foute (?) vriendjes roepen spanning op. Moet er gewaarschuwd worden of niet? Vrolijke meidenstrip gesitueerd in een in alle opzichten onbestaanbaar koninkrijk, met belevenissen die helemaal nergens over gaan, maar met twee vrolijke meisjes als hoofdfiguren. De woordgrappen zijn erg flauw. De tekenstijl is nogal druk en geeft vaak 'volle' plaatjes. De inkleuring is goed, net als de belettering in de ballonnen. De strip verschijnt wekelijks in het tijdschrift Tina. Afzo…Lees verder

Over Robbert Damen

Robbert Damen (Noordwijkerhout, 1971) is een Nederlandse illustrator. Sinds 1998 werkt hij zelfstandig en illustreert hij voor onder meer de Taptoe, Eppo en Donald Duck. Ook maakt hij illustraties voor kinderboeken en samenleesboeken en werkt hij voor diverse educatieve uitgeverijen.

Externe link

  • Blog van Robbert Damen
Lees verder op Wikipedia