Coleman Silk, een decaan van een universiteit die na een vermeend rascistische opmerking ontslagen wordt, sluit vriendschap met een veel jongere schoonmaakster en een vereenzaamde schrijver. Die heeft echter de idee dat er een geheim schuil gaat achter het leven van Coleman.
Titel
The human stain
Regisseur
Robert Benton
Naar het werk van
Philip Roth
Acteur
Anthony Hopkins 1937- Nicole Kidman Ed Harris Gary Sinise 1955- Wentworth Miller
Taal
Engels
Uitgever
Paradiso Home Entertainment, 2007
1 dvd-video
Oorspr. opname
2003
Speelduur
106 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5410504968167

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaans drama uit 2003 van regisseur Robert Benton (Kramer vs. Kramer) met in de hoofdrollen Anthony Hopkins, Nicole Kidman en Ed Harris. Het verhaal is gebaseerd op het laatste deel van het drieluik van Philip Roth over de naoorlogse Amerikaanse geschiedenis en gaat over Coleman Silk, een decaan van een universiteit die na een vermeend rascistische opmerking ontslagen wordt. Als zijn vrouw overlijdt, sluit hij vriendschap met een veel jongere schoonmaakster en een vereenzaamde schrijver. Die heeft echter het idee dat er een geheim schuil gaat achter het leven van Coleman. De pers vindt de film niet echt geslaagd. Over de casting van Kidman en Hopkins is men verdeeld. Koen kleijn (Algemeen Dagblad 4-11-'03): 'De uitgangspunten van The Human Stain zijn allemaal goed. De cast is van superieure kwaliteit; de winterse vormgeving is fraai, het boek van Philip Roth is rijk aan emoties en aan vinnige maatschappelijke kritiek. (...) Al dat prachtige leed en al die dramatische leugens komen…Lees verder

Over Robert Benton

Robert Douglas Benton (Waxahachie, 29 september 1932) is een Amerikaans filmregisseur en scenarioschrijver.

Levensloop

Benton is geboren als zoon van Ellery Douglas Benton en Dorothy Spaulding. Hij heeft onderwijs gevolgd op de Universiteit van Texas in Austin en op de Columbia-universiteit. Benton heeft een succesvolle carrière opgebouwd met het regisseren van films en het schrijven van scenario's. Hij heeft verschillende prijzen gewonnen voor zowel het regisseren als schrijven van films.

Filmografie

Regie

  • 1972: Bad Company
  • 1977: The Late Show
  • 1979: Kramer vs. Kramer
  • 1982: Still of the Night
  • 1984: Places in the Heart
  • 1987: Nadine
  • 1991: Billy Bathgate
  • 1994: Nobody's Fool
  • 1998: Twilight
  • 2003: The Huma…Lees verder op Wikipedia

Suggesties