Harry Ross, een opgebrande privé-detective, belandt in een moordzaak die verband houdt met een oude onopgeloste moordzaak in Hollywood
Titel
Twilight
Regisseur
Robert Benton
Componist
Elmer Bernstein 1922-2004
Acteur
Paul Newman Susan Sarandon Gene Hackman
Taal
Engels
Uitgever
Paramount Pictures, 2004
1 dvd-video
Oorspr. opname
1997
Speelduur
91 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Engels voor slechthorenden, Engels, Deens, Duits, Frans, Italiaans, Noors, Spaans, Turks, Zweeds
EAN
8714865556863

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 16 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse thriller uit 1997 van Robert Benton (Kramer versus Kramer). met Paul Newman, Susan Sarandon, Gene Hackman en James Garner. Harry Ross, een opgebrande privé-detective, belandt in een moordzaak die weer verband houdt met een oude onopgeloste moordzaak in Hollywood. Jan Pieter Ekker noemt de film in de Volkskrant een ouderwetse film noir. '(...) Het verhaal over liefde, geld, verleiding en afpersing heeft weinig om het lijf en gevaarlijke stunts en spectaculaire effecten ontbreken. Twilight wordt gemaakt door Newman, Sarandon en Hackman - drie Oscar-winnende acteurs in één film.' Time Out film guide schrijft dat hoewel de film niet bijzonder origineel is, er toch erg veel te genieten valt, zoals de goede, charismatische acteerprestaties. De film wordt omschreven als bescheiden, intelligent en zeer innemend.

Over Robert Benton

Robert Douglas Benton (Waxahachie, 29 september 1932) is een Amerikaans filmregisseur en scenarioschrijver.

Levensloop

Benton is geboren als zoon van Ellery Douglas Benton en Dorothy Spaulding. Hij heeft onderwijs gevolgd op de Universiteit van Texas in Austin en op de Columbia-universiteit. Benton heeft een succesvolle carrière opgebouwd met het regisseren van films en het schrijven van scenario's. Hij heeft verschillende prijzen gewonnen voor zowel het regisseren als schrijven van films.

Filmografie

Regie

  • 1972: Bad Company
  • 1977: The Late Show
  • 1979: Kramer vs. Kramer
  • 1982: Still of the Night
  • 1984: Places in the Heart
  • 1987: Nadine
  • 1991: Billy Bathgate
  • 1994: Nobody's Fool
  • 1998: Twilight
  • 2003: The Huma…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek