Dvd
Engels

The legend of Barney Thomson

Robert Carlyle (regisseur), Douglas Lindsay (naar het werk van), Emma Thompson (acteur)
Een kapper in Glasgow leidt een heel middelmatig leven totdat zijn leven dat van een seriemoordenaar kruist.
Onderwerp
Moorden
Titel
The legend of Barney Thomson
Regisseur
Robert Carlyle
Naar het werk van
Douglas Lindsay
Acteur
Emma Thompson Ray Winstone
Taal
Engels
Uitgever
Universal, 2016
1 dvd-video
Oorspr. opname
2015
Speelduur
ca. 93 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Duits, Hongaars, Russisch, Pools Ondertiteling: Nederlands, Frans, Tsjechisch, Deens, Fins, Duits, Bulgaars, Russisch, Hindi, Hongaars, IJslands, Noors, Portugees, Engels voor slechthorenden
EAN
5053083061517

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Komische misdaadfilm, het regiedebuut van acteur Robert Carlyle (Trainspotting), die ook de hoofdrol speelt, naast Emma Thompson en Ray Winstone. Vijftiger Barney Thomson is kapper in Glasgow en leidt een saai leven, genegeerd door iedereen, inclusief zijn uitbundige moeder (Thompson). Wanneer hij bij een ruzie per ongeluk zijn baas doodt, komt hij in het vizier van inspecteur Holdall (Winstone) die wanhopig op zoek is naar een seriemoordenaar. Robbie Collin (Telegraph.co.uk) geeft 4 sterren: 'That unexpected mix of sensation and substance gives The Legend of Barney Thomson a grisly cult appeal (...) This is pulp with the seeds left in, and you’ll be picking them from between your teeth for weeks.' Winnaars van Schotse Bafta's voor Beste actrice en Beste film.

Over Robert Carlyle

CC BY 2.0 - Foto van/door rach

Robert Carlyle (Maryhill (Glasgow), 14 april 1961) is een Schots filmacteur.

Biografie

Carlyle werd opgevoed door zijn vader nadat zijn moeder hen verliet toen hij vier was. Op zijn 21e volgde hij acteerlessen, en hij studeerde af aan het Royal Scottish Academy of Music and Drama. Hij werd bekend door een rol als moordenaar in een aflevering van Cracker, een Britse tv-reeks.

In 1996 en 1997 speelde hij zijn twee bekendste rollen: die van de psychopaat Francis Begbie in Trainspotting en Gaz, de leider van een amateurgroep van mannelijke strippers in The Full Monty.

Andere rollen waren die van vader Malachy McCourt in Angela's Ashes, de slechterik Renard in de James Bondfilm The World Is Not Enough en Adolf Hitler in Hitler: The Rise of Evil. In november 2008 speelde hij een rol in de prequel van het zevende seizoen van de televisieserie 24. In 2009 was Carlyle te zien…Lees verder op Wikipedia

Suggesties