Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De Catalaanse brief

Robert Goddard (auteur), Bob Snoijink (vertaler)
De oude Beatrix Abberley leek het slachtoffer te zijn geworden van een roofmoord, maar er is meer aan de hand. Haar nichtje Charlotte duikt in het verleden van Beatrix en dier broer Tristram, een Engelse dichter die pas faam verwierf toen hij omkwam tijdens de Spaanse burgeroorlog.
Titel
De Catalaanse brief
Auteur
Robert Goddard
Vertaler
Bob Snoijink
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Hand in glove
Editie
[Herdr.]
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2013 | Andere uitgaves
447 p.
ISBN
9789024533497 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Documenten uit de Spaanse burgeroorlog zijn door een Engelse vrijwilliger destijds naar een tante in Engeland gestuurd en blijken nu, vijftig jaar later, aanleiding tot een hele reeks misdaden. Diverse moorden, onschuldige verdachten, een ontvoering, een verborgen goudschat, politiespeurders, maar ook familieleden die een oplossing gaan zoeken (en die ook vinden) - het kan bijna niet op. Het erg ingewikkelde, niet altijd even waarschijnlijke verhaal wordt bijzonder goed verteld, met telkens weer andere verrassende wendingen. Mede door deze voortreffelijke opbouw blijft de spanning er wel in. Het boek is goed geschreven, met duidelijke karakters. De vertaling laat zich prettig lezen. Kleine druk.

Over Robert Goddard

Er zijn meerdere personen met de naam Robert Goddard:

  • Robert Goddard, schrijver, bekend van historische thrillers.
  • Robert Hutchings Goddard, uitvinder en onderzoeker, vooral bekend van zijn baanbrekend werk op het gebied van de ruimtevaart.
  • Robert John Goddard, Nederlands nationaalsocialistisch uitgever.


Lees verder op Wikipedia