Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De Juniusbrieven

Robert Goddard (auteur)
+1
De Juniusbrieven
×
De Juniusbrieven De Juniusbrieven

De Juniusbrieven

Genre:
Als een student, die tracht de ware identiteit van een 18e eeuwse satiricus en ingezonden brievenschrijver te achterhalen, wacht op iemand die hem informatie kan verstrekken, wordt voor zijn ogen een kind ontvoerd, terwijl haar zusje wordt overreden.
Titel
De Juniusbrieven
Auteur
Robert Goddard
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Sight unseen
Uitgever
's-Gravenhage: BZZTôH, 2006 | Andere uitgaven
324 p.
ISBN
90-453-0413-9

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In 1981 probeert geschiedenisstudent David Umber de ware identiteit te achterhalen van de 18e-eeuwse satiricus en ingezonden brievenschrijver Junius. Op een dag wordt hij opgebeld door een zekere Griffin die hem zegt in bezit te zijn van een speciale editie van Junius´ werk. Ze spreken af in het dorp Avebury. Terwijl Umber wacht komt er een kindermeisje met drie kinderen aan. Plotsklaps wordt een van de kinderen door een man ontvoerd, haar zusje probeert de vluchtauto tegen te houden, maar sterft nadat ze is overreden. Griffin komt niet opdagen. Vele jaren later woont Umber in Praag. Daar wordt hij opgezocht door de gepensioneerde hoofdinspecteur Sharp die aan Umber vertelt een brief te hebben ontvangen waarin staat dat hij het Avebury-onderzoek heeft verklooid en dat hij er nu iets aan moet doen. De brief is ondertekend door Junius. Na enige aandrang van Sharp keert Umber met hem naar Engeland terug om op onderzoek uit te gaan… Boeiende, typische Robert Goddard-thriller waarin het hi…Lees verder

Over Robert Goddard

Er zijn meerdere personen met de naam Robert Goddard:

  • Robert Goddard, schrijver, bekend van historische thrillers.
  • Robert Hutchings Goddard, uitvinder en onderzoeker, vooral bekend van zijn baanbrekend werk op het gebied van de ruimtevaart.
  • Robert John Goddard, Nederlands nationaalsocialistisch uitgever.


Lees verder op Wikipedia