Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Een oude schuld

Robert Goddard (auteur)
+1
Een oude schuld
×
Een oude schuld Een oude schuld

Een oude schuld

Genre:
Een vrouw sommeert haar ex-man een pakketje brieven over Anastasia, de dochter van de tsaar die als enige de slachtpartij van de tsarenfamilie in 1918 overleefde, naar haar andere ex-man te brengen om er de behandeling van diens hersentumor mee te betalen.
Titel
Een oude schuld
Auteur
Robert Goddard
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Found wanting
Uitgever
's-Gravenhage: BZZTôH, 2008
352 p.
ISBN
9789045308883

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De bijna 50-jarige ambtenaar Richard Eusden is in 2007 op weg naar zijn werk in Londen als plotseling zijn ex-vrouw Gemma Conway opduikt met droevig nieuws. Marty Hewitson, een jeugdvriend van Richard en ook ex-man van Gemma, heeft niet lang meer te leven (hersentumor). Gemma vraagt Richard een laatste gunst: een oud, leren koffertje afkomstig uit Marty’s familie bezorgen bij Marty die zich in Brussel bevindt. Richard gaat akkoord en vertrekt naar Brussel. Het blijkt dan dat ook anderen erg geïnteresseerd zijn in het koffertje. Wat verder volgt is een tocht vol levensgevaar door onder meer België, Duitsland en Denemarken. De inhoud van het koffertje bestaat uit een verzameling brieven van een Deense kapitein aan de grootvader van Marty, die politieman was op het eiland Wight. Ze hebben alles te maken met Anastasia (in 1918 werd de Russische tsarenfamilie door de communisten uitgemoord, enige tijd later dook een vrouw op die beweerde dat zij Anastasia was, dochter van de tsaar en enige…Lees verder

Over Robert Goddard

Er zijn meerdere personen met de naam Robert Goddard:

  • Robert Goddard, schrijver, bekend van historische thrillers.
  • Robert Hutchings Goddard, uitvinder en onderzoeker, vooral bekend van zijn baanbrekend werk op het gebied van de ruimtevaart.
  • Robert John Goddard, Nederlands nationaalsocialistisch uitgever.


Lees verder op Wikipedia