Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het einde van de wereld

Robert Goddard (auteur), Fons Oltheten (vertaler)
James Maxted gaat in Japan op zoek naar de moordenaar van zijn vader waar een Duitse meesterspion en een machtige Japanse edelman er alles aan doen om hem tegen te houden.
Titel
Het einde van de wereld
Auteur
Robert Goddard
Vertaler
Fons Oltheten
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The ends of the earth
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2021 | Andere uitgaven
318 p.
ISBN
9789021028187 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deel drie van ‘De wijde wereld trilogie’ (deel 1: ‘Intrige in Parijs’* en deel 2: ‘Tegen wil en dank’**). Max gaat naar Japan om de moordenaar van zijn vader te vinden. Daar worden hem veel geheimen geopenbaard, onder andere dat zijn moeder niet zijn echte moeder is en dat zijn echte, dood gewaande, moeder door een Japanse edelman gevangen gehouden wordt. Met gevaar voor eigen leven slaagt Max er in om zijn moeder te bevrijden en samen met haar uit Japan te vluchten. Dit boek kan los van de vorige twee delen gelezen worden, maar dan gaan er veel subtiele dingen verloren. Niettemin is dit deel los ook al zeer boeiend en tot het einde toe spannend. De personen in het boek zijn geloofwaardig voor zover het de hoofdpersonen betreft. De andere karakters zijn niet veel meer dan stereotypen. Ook al is dit het laatste deel van de trilogie, het einde geeft mogelijkheden genoeg voor een vervolg. De afloop is bevredigend en enigszins open. De vele dialogen en acties maken het boek prettig leesba…Lees verder

Over Robert Goddard

Er zijn meerdere personen met de naam Robert Goddard:

  • Robert Goddard, schrijver, bekend van historische thrillers.
  • Robert Hutchings Goddard, uitvinder en onderzoeker, vooral bekend van zijn baanbrekend werk op het gebied van de ruimtevaart.
  • Robert John Goddard, Nederlands nationaalsocialistisch uitgever.


Lees verder op Wikipedia

Suggesties