Boek
Nederlands

Het familiekapitaal

Robert Goddard (auteur), Joost De Wit (vertaler)
De dochter van een Servische oorlogsmisdadiger probeert het familiekapitaal veilig te stellen en deinst daartoe voor niets terug.
Titel
Het familiekapitaal
Auteur
Robert Goddard
Vertaler
Joost De Wit
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Blood count
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh, 2010 | Andere uitgaven
318 p.
ISBN
9789024577217 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In 1996 heeft chirurg Edward Hammond in Belgrado voor veel geld een zekere Dragan Gazi aan een nieuwe lever geholpen. Dit is iets waar Hammond niet graag aan terugdenkt, want de Servische paramilitaire leider Gazi staat nu wegens oorlogsmisdaden terecht voor het Internationaal Oorlogstribunaal voor het voormalige Joegoslavië in Den Haag. Gazi’s dochter Ingrid roept Hammonds hulp in om Gazi’s kapitaal los te krijgen uit de handen van Marco Piravani, de wat schimmige beheerder. Hammond wil weigeren, maar Gazi’s dochter chanteert hem met iets uit zijn verleden dus hij moet wel. Maar beheerder Marco Piravani vindt dat het geld toebehoort aan de oorlogsslachtoffers in voormalig Joegoslavië en niet aan de familie, weigert het geld aan de familie uit te keren en verdwijnt. Hammonds zoektocht voert hem naar Den Haag, Italië en uiteindelijk naar Belgrado waar het allemaal begon. Een spannende, boeiende, goed geschreven misdaadroman met historische elementen, een goede plot en verrassende wendi…Lees verder

Over Robert Goddard

Er zijn meerdere personen met de naam Robert Goddard:

  • Robert Goddard, schrijver, bekend van historische thrillers.
  • Robert Hutchings Goddard, uitvinder en onderzoeker, vooral bekend van zijn baanbrekend werk op het gebied van de ruimtevaart.
  • Robert John Goddard, Nederlands nationaalsocialistisch uitgever.


Lees verder op Wikipedia

Suggesties