Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Wanneer een jonge Engelse verdwijnt tijdens een bergwandeling op Rhodos, gaat haar van moord verdachte metgezel haar gangen na aan de hand van een serie door haar achtergelaten foto's.
Titel
In het niets
Auteur
Robert Goddard
Vertaler
Bob Snoijink
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Into the blue
Editie
6
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2011 | Andere uitgaves
480 p.
ISBN
9789024596836 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 24 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Harry Barnett heeft al een bewogen leven achter de rug en werd vroeger onterecht van enkele misdaden beschuldigd. Minister Dysart steunt hem door dik en dun en biedt hem een baantje aan als oppasser van zijn buitenverblijf op Rhodos. Daar ontmoet Harry de jonge Heather, met wie hij vriendschap aanknoopt. Tijdens een bergwandeling verdwijnt ze plotseling zonder ook maar het minste spoor achter te laten. Harry wordt er natuurlijk door iedereen van verdacht meer over de zaak te weten en gaat zelf op speurtocht om zijn onschuld te bewijzen en voor zichzelf zekerheid te verkrijgen over haar lot. Aan de hand van een reeks foto's reconstrueert hij de plaatsen waar Heather haar laatste dagen in Engeland heeft gesleten. Door de mensen te ontmoeten die zijzelf bezocht heeft, komt hij ook meer te weten over het trieste lot van haar zuster, die een toevallig slachtoffer was van een IRA-aanslag en die ook de secretaresse was van Dysart. De lugubere gebeurtenissen uit het verleden monden uit in een…Lees verder
Tijdens een bergwandeling op Rhodos verdwijnt Heather Mallender; Harry Barnett die bij haar was, wordt verdacht van moord. Die verdenking is gauw voorbij maar Harry wil nu zelf weten waar ze is gebleven. Een speurtocht in Engeland leidt tot dramatische ontmoetingen en geweld. Goddard schrijft een goed en spannend verhaal, zijn hoofdpersoon is een echte anti-held die de sympathie maar ook wel de irritatie van de lezer oproept. Hier en daar wat wijdlopig met een enkel los draadje. Het boek past in de trend van dikke, verhalende thrillers, waarbij nogal eens het gevoel opkomt dat het boek best wat dunner had kunnen zijn. Kleine druk.

Over Robert Goddard

Er zijn meerdere personen met de naam Robert Goddard:

  • Robert Goddard, schrijver, bekend van historische thrillers.
  • Robert Hutchings Goddard, uitvinder en onderzoeker, vooral bekend van zijn baanbrekend werk op het gebied van de ruimtevaart.
  • Robert John Goddard, Nederlands nationaalsocialistisch uitgever.


Lees verder op Wikipedia