Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Roemloos ten onder

Robert Goddard (auteur)
+1
Roemloos ten onder
×
Roemloos ten onder Roemloos ten onder

Roemloos ten onder

Genre:
Wanneer een man opdracht heeft een ring op een veiling te kopen, ontmoet hij allerlei mensen die ervan overtuigd zijn dat zijn opdrachtgever een duikster heeft vermoord die het wrak van een bijna driehonderd jaar eerder vergaan schip wilde onderzoeken.
Titel
Roemloos ten onder
Auteur
Robert Goddard
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Name to a face
Uitgever
's-Gravenhage: BZZTôH, 2007
335 p.
ISBN
9789045306889

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tim Harding gaat voor zijn vriend Barney Tozer, een rijke Engelsman uit Monaco met wiens vrouw Harding in het geheim een verhouding heeft, op een veiling in Engeland een kostbare ring kopen. De ring zou lange tijd in het bezit van de Tozer-familie zijn geweest, maar oorspronkelijk hebben toebehoord aan admiraal Shovell (1650-1707) wiens schip de HMS Association samen met drie andere schepen in 1707 op de klippen van de Scilly-eilanden met man en muis verging. De ring zou met vinger en al van het aangespoelde lijk van de admiraal zijn afgesneden, sindsdien is het de eigenaren van de ring altijd slecht vergaan. Ook in de Tozer-familie heeft de ring al tot vreemde verwikkelingen geleid en hoe meer Tim Harding zich verdiept in de zaak hoe meer geheimen en merkwaardige zaken zowel wat betreft Barney als de ring aan het licht komen. Goed geschreven, boeiende misdaadroman met een gecompliceerde, maar mooi uitgewerkte plot, die, zoals vaak in Goddards misdaadromans, is gebaseerd op een histor…Lees verder

Over Robert Goddard

Er zijn meerdere personen met de naam Robert Goddard:

  • Robert Goddard, schrijver, bekend van historische thrillers.
  • Robert Hutchings Goddard, uitvinder en onderzoeker, vooral bekend van zijn baanbrekend werk op het gebied van de ruimtevaart.
  • Robert John Goddard, Nederlands nationaalsocialistisch uitgever.


Lees verder op Wikipedia