Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Vaderland : wat zou er gebeurd zijn als Hitler de oorlog had gewonnen?

Robert Harris (auteur), Ronald Beek (vertaler)
+1
Vaderland : wat zou er gebeurd zijn als Hitler de oorlog had gewonnen?
×
Vaderland : wat zou er gebeurd zijn als Hitler de oorlog had gewonnen? Vaderland : wat zou er gebeurd zijn als Hitler de oorlog had gewonnen?

Vaderland : wat zou er gebeurd zijn als Hitler de oorlog had gewonnen?

In het Berlijn van 1964 waarin Hitler nog leeft en zijn Grote Duitse Rijk bestuurt, wordt een politieman geconfronteerd met een reeks moorden op gepensioneerde Nazi-leiders.
Onderwerp
Berlijn
Titel
Vaderland : wat zou er gebeurd zijn als Hitler de oorlog had gewonnen?
Auteur
Robert Harris 1957-
Vertaler
Ronald Beek
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Fatherland
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2021 | Andere uitgaven
396 p. : kaart
ISBN
9789023472483 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Imaginaire thriller waarin Hitler in 1964 nog leeft en het Grote Duitse Rijk bestuurt vanuit het prachtige Berlijn. March is een non-conformistische rechercheur die er zijn eigen ideeën op nahoudt over het nazisme. Het onderzoek naar een aangespoeld lijk ziet eruit als een routineklus, maar verandert snel in een tijdbom voor iedereen die ermee te maken krijgt. March en een Amerikaanse journaliste stuiten op een complot dat tijdens de jaren veertig van de 20e eeuw werd opgezet om bepaalde misdaden te verdoezelen. Wanneer de waarheid nu aan het licht zou komen, zouden de internationale betrekkingen van Duitsland er heel anders kunnen uitzien. Heel geloofwaardig verhaal tegen een schitterend getekend portret van Berlijn met een psychologisch overtuigende hoofdfiguur. Een meeslepende voltreffer. Kleine druk.

Over Robert Harris

CC BY 3.0 - Foto van/door Krimidoedel Dr. Jost Hindersmann

Robert Dennis Harris (Nottingham, Verenigd Koninkrijk, 1957) is een Brits schrijver en voormalig journalist.

Levensloop

Na een studie aan de Universiteit van Cambridge werd hij journalist bij de BBC, politiek redacteur van The Observer en columnist bij The Sunday Times en Daily Telegraph. In 2003 werd Robert Harris uitgeroepen tot columnist van het jaar tijdens The British Press Awards. Hij woont in Berkshire, is getrouwd en heeft drie kinderen.

Hij schreef naast de bestsellers Fatherland (1992) (NL: Vaderland), Enigma (1995), Archangel (1998), Pompeii (2004) en Imperium (2006) een vijftal non-fictie boeken waaronder Selling Hitler (1992) over de vermeende dagboeken van Hitler. Van Fatherland is in 1994 een tv-film gemaakt met Rutger Hauer als Kripo-rechercheur March. Enigma werd in 2001 verfilmd door Michael Apted met Kate Winslet en Dougray …Lees verder op Wikipedia