Boek
Nederlands

Schateiland

Robert Louis Stevenson (auteur), Fred Marschall (illustrator)
Tijdens de jacht op de verborgen schat van de kaperkapitein Flint beleeft Jim allerlei spannende avonturen. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Schateiland / Robert Louis Stevenson ; ill. Fred Marschall
Auteur
Robert Louis Stevenson 1850-1894
Illustrator
Fred Marschall
Uniforme titel
Treasure island [jeugd]
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Treasure island
Uitgever
Bilthoven: Solo, 2002 | Andere uitgaves
175 p. : ill.
ISBN
90-76268-36-3

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Jim Hawkins, zoon van een herbergier, blikt terug op het grootste avontuur van zijn leven. Na de dood van een zeeman in de herberg van zijn vader, vindt men een schatkaart. Samen met de dokter en een jonker gaan zij op zoek. Maar er zijn letterlijk andere kapers op de kust. Als de schat daadwerkelijk gevonden wordt, wordt Jim met de dood bedreigd, maar hij weet te ontsnappen. Jim en zijn vrienden willen de schat echter terug hebben omdat zij menen er recht op te hebben. Spannend verhaal uit de serie Wereldberoemde verhalen dat voor het eerst in 1956 in vertaling uitkwam. Het taalgebruik in deze uitgave is wat kindonvriendelijk door de stijve zinnen, maar past goed bij de sfeer van het boek. Het is daarom minder geschikt voor onervaren lezers. De doelgroep moet gezocht worden in de leeftijd van 12 tot 15 jaar. Met sfeervolle zwartwitillustraties. Op de voorkaft van dit aantrekkelijk uitgevoerde boek staat een kleurenprent van twee piraten die de schat niet uit handen willen geven.

Over Robert Louis Stevenson

Robert Louis Stevenson (Edinburgh, 13 november 1850 - Vailima (Samoa), 3 december 1894) was een Schots schrijver van romans, gedichten, toneelstukken en reisverhalen.

Leven

Stevenson werd geboren in het Schotse Edinburgh als zoon van de ingenieur Thomas Stevenson en Margaret Balfour. Zijn ouders waren zeer religieus, maar tijdens zijn jaren op de universiteit liet hij het geloof los, hoewel het wel invloed op hem zou houden. Zijn relatief korte leven was echter vol van ondernemingen en avontuur. Hij begon als ingenieur, evenals zijn vader (deze moderniseerde het ontwerp van de vuurtoren). Vanwege zijn zwakke gezondheid stapte hij over naar een rechtenstudie, maar werd geen praktiserend jurist. Aan het eind van zijn leven was hij plantagehouder en stamleider in Samoa.

Hij maakte verschillende reizen naar het koninkrijk Hawaï en raakte bevriend met koning David Kalakaua, met wie hij veel tijd doorbracht. Ook raakte hij bevrien…Lees verder op Wikipedia

Suggesties