Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De Hades factor

Robert Ludlum (auteur), Gayle Lynds (auteur)
Een Amerikaanse militair, tevens chirurg, en zijn vriendin raken betrokken bij het onderzoek naar een nieuw dodelijk virus.
Titel
De Hades factor / Robert Ludlum en Gayle Lynds
Auteur
Robert Ludlum Gayle Lynds
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Hades factor
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2002 | Andere uitgaves
363 p.
ISBN
90-245-4432-7

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 25 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als de militaire chirurg Jon Smith vaststelt dat zijn verloofde vermoord is tijdens het onderzoek naar een onbekend en dodelijk virus, slaan bij hem de stoppen door. Hij wil absoluut achterhalen wie verantwoordelijk is voor deze moord en negeert daarbij alle tegenkantingen van de militaire en politieke overheden. Geholpen door enkele markante personages komt hij terecht in een spiraal van dodelijk geweld. Want er is een farmaceutisch bedrijf dat jarenlang gewerkt heeft aan een vaccin ter bestrijding van dit virus. Dat project, dat de naam Hades meekreeg, moet het bedrijf -- en vooral de malafide directieleden -- een fortuin opbrengen. Maar dan moet er eerst een epidemie op wereldschaal gecreëerd worden. En allen die dit willen verhinderen, zoals Smith, zullen uit de weg geruimd worden. Smith en de zijnen kunnen niet verhinderen dat de epidemie uitbreekt, maar ze slagen er wel in de kwalijke drijfveren hiervan aan het licht te brengen, zodat de reddingsoperatie kan beginnen.

Lud…Lees verder
Hoofdpersoon van deze thriller is luitenant-kolonel Jonathan ('Jon') Smith, chirurg. Hij, en zijn vriendin dr. Sophia Russell, werken in Fort Detrick (Maryland) bij USAMRIID, een afdeling van het Amerikaanse leger die zich bezighoudt met onderzoek naar infectieziekten en biologische wapens. Terwijl Jon in Londen is, wordt zij belast met een onderzoek naar een nieuw, dodelijk virus - codenaam Hades - dat tegelijkertijd op drie ver van elkaar verwijderde plaatsen in de VS heeft toegeslagen. Ze meent het virus te herkennen van een 13 jaar eerder ondernomen expeditie naar Peru waar het endemisch was bij een indianenstam, maar voor ze iets gevorderd is, raakt ze zelf besmet en sterft. Jon, hoewel ernstig gewaarschuwd door een oude vriend die bij de FBI werkt, zich niet met deze zaak in te laten, besluit alles op alles te zetten om het virus en de duistere krachten die erachter zitten, onschadelijk te maken. Pocketeditie.

Over Robert Ludlum

Robert Ludlum (New York, 25 mei 1927 – Naples (Florida), 12 maart 2001) was een Amerikaanse auteur van drieëntwintig thrillers en spionageromans. Er zijn meer dan 210 miljoen van zijn boeken gedrukt, en deze zijn vertaald in 32 verschillende talen. Ludlum was ooit een theateracteur en -producent. In het begin van carrière schreef Ludlum onder de pseudoniemen Jonathan Ryder en Michael Shepherd.

Biografie

De auteur groeide op in New Jersey. Na de dood van zijn vader stuurde zijn moeder hem naar een kostschool in Connecticut. Op de Cheshire Academy maakte hij kennis met theaterproducties. Vlak voor het afronden van zijn studie aan de Wesleyan University, Middletown, trouwde hij in 1951 met Mary Ryducha, een actrice. Robert en Mary kregen drie kinderen.

Robert Ludlum begon zijn carrière als acteur en theaterproducer. Hij speelde in verschillende Broadway-producties en werkte als acteur en producer mee aan 200 televisieprogram…Lees verder op Wikipedia

Suggesties