Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

All the King's Men of de ondergang van Willie Stark

Robert P. Warren (auteur), Gerda Baardman (vertaler), Kitty Pouwels (vertaler)
Een populistische politicus wordt in de jaren rond 1930 heen en weer geslingerd tussen goede bedoelingen en de corrupte realiteit van het Zuiden van de Verenigde Staten.
Titel
All the King's Men of de ondergang van Willie Stark
Auteur
Robert P. Warren
Vertaler
Gerda Baardman Kitty Pouwels
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
All the king's men
Uitgever
Amersfoort: Colibri, [2018] | Andere uitgaves
478 p. ; 15 cm
ISBN
9789045340210 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Robert Penn Warren (1905-1989) geldt als een van de grootste Amerikaanse schrijvers. Zijn roman ‘All the King’s Men’ (1946), bekroond met de Pulitzer Prize, verscheen in 27 talen en werd tweemaal verfilmd (in 2006 met o.a. Jude Law en Kate Winslett in de hoofdrol). ‘All the King’s Men’ is allereerst een verhaal over macht en politiek. In de jaren dertig van de 20e eeuw wordt de volksmenner Willie Stark gekozen tot gouverneur van Louisiana, wat hem door de zittende macht niet in dank wordt afgenomen. De charismatische Willie wil een eind maken aan de corruptie in de politiek, maar om zijn doel te bereiken schuwt hij geen enkel middel. Het verhaal wordt verteld door de cynische journalist Jack Burden, Willie’s rechterhand en vertrouweling, die zich kritiekloos laat meeslepen door Willie’s intriges, tot hij uiteindelijk door zijn ‘Baas’ wordt verraden. In de diepte heeft deze roman de allure van een shakespeareaans drama over vriendschap, liefde en verraad, met boeiende filosofische geda…Lees verder

Over Robert P. Warren

Robert Penn Warren (Guthrie, 24 april 1905 - Stratton, Vermont, 15 september 1989) was een Amerikaans dichter, schrijver en literatuurcriticus. In 1958 en 1979 ontving hij de Pulitzerprijs voor poëzie.

Leven

Warren was een hoogbegaafde zoon van een bankier en lerares, de oudste van drie kinderen. Door een ongeval verloor hij begin 1916 zijn linkeroog. Op zestienjarige leeftijd begon hij een studie literatuurwetenschap aan de Vanderbilt University te Nashville (Tennessee). Van 1922 tot 1925 was hij redacteur van het literaire tijdschrift ‘The Fugitive’. Hij zette zijn studie in 1927 voort aan de Yale-universiteit en van 1928 tot 1929 met een speciale beurs aan de Universiteit van Oxford in Engeland.

Van 1929 tot 1951 was Warren getrouwd met Emma „Cinina“ Brescia, later hertrouwde hij met Eleanor Clark en kreeg twee kinderen: Rosanna Phelps en Gabriel. Hij stierf op 15 september 1989 in zijn huis in Vermont aan kanker.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties