Broers Seth en Richard denken na een bloedige bankoverval en een gijzeling rust te vinden in de Mexicaanse nachtclub de 'Titty Twister', maar het wordt een lange, enge nacht
Titel
From dusk till dawn
Regisseur
Robert Rodriguez
Scenarist
Quentin Tarantino
Componist
Graeme Revell
Acteur
Harvey Keitel George Clooney 1961- Juliette Lewis
Taal
Engels
Uitgever
E One, © 2011 | Andere uitgaven
2 dvd-video's
Oorspr. opname
1996
Speelduur
ca. 103 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8713045229542

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse misdaad/horrorfilm uit 1996 van Robert Rodriguez, met George Clooney, Quentin Tarantino en Harvey Keitel. Cinema.nl geeft 4 (van 5) sterren: 'Na zijn wereldwijde succes met Pulp Fiction kreeg scenarist/regisseur Quentin Tarantino de kans om eerder afgewezen scripts alsnog te verfilmen. From Dusk Till Dawn was er zo een. Critici proefden er een zwaktebod in, en sabelden de film neer op gebrek aan coherentie, wansmaak, vrouwonvriendelijkheid en overmatig geweld. From Dusk Till Dawn is misschien niet geschikt voor overgevoelige kijkers, maar de overkoepelende humor veegt alle kritiek van tafel. Broers Seth en Richard (Clooney en Tarantino) denken na een bloedige bankoverval en een gijzeling rust te vinden in Mexico's nachtclub de 'Titty Twister'. Maar het wordt nog een lange nacht.' Lodi Meijer (Movie2movie,i) geeft alle 5 sterren: 'Naast de actie en horrorelementen heeft de film ook veel humor in zich.' Er werden nog twee, slecht beoordeelde, vervolgen gemaakt. De tweede dis…Lees verder

Over Robert Rodriguez

Robert Anthony Rodriguez (San Antonio (Texas), 20 juni 1968) is een Amerikaanse filmregisseur. Zijn grote doorbraak was de Spaanstalige film El Mariachi uit 1992. Deze film kostte slechts 7000 dollar en bleek een groot succes. De film is een combinatie van actie en geestige dialogen waarin een naïeve muzikant wordt aangezien voor een schietgrage drugsbaron.

Werk

Het kenmerk van Robert Rodriguez is goede films maken voor weinig geld. De kosten kunnen mede laag worden gehouden omdat Rodriguez zelf zijn scripts schrijft, muziek maakt, knipt en alles ook zelf monteert.

El Mariachi was tevens het eerste deel van de trilogie over de muzikant. Latere delen waren Desperado uit 1995 met Antonio Banderas en Salma Hayek, en Once Upon A Time In Mexico uit 2003, waarin naast Antonio Banderas en Salma Hayek ook onder anderen Johnny Depp een rol had.

In 1995 maakte Rodriguez samen met drie anderen (waaronder …Lees verder op Wikipedia

Suggesties