De Mexicaanse ex-agent Machete Cortez, die nu als illegale immigrant door Texas zwerft, zint op wraak op iedereen die hem bedroog
Taal
Engels
Uitgever
Entertainment One, 2011 | Andere uitgaven
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2010
Speelduur
ca. 107 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045225612

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De actiefilm 'Machete' is ontstaan vanuit een succesvolle neptrailer bij de horrorfilm 'Grindhouse' (2007) van Robert Rodriguez en Quentin Tarantino. Regisseur Rodriguez schreef het script echter al in 1993. Danny Trejo, die te zien was in veel films, onder meer 'Spy kids' en 'Desperado', speelt nu voor het eerst een hoofdrol. In de andere rollen onder meer Michelle Rodriguez, Lindsay Lohan, Robert De Niro en Steven Seagal. Machete Cortez, een Mexicaanse ex-agent die nu als illegale arbeider door Texas zwerft, zint op wraak op iedereen die hem bedrogen heeft: drugsdealers, politici, racisten. Samen met een ongeregeld stelletje helpers gaat hij op pad. De pers is enthousiast. André Waardenburg (NRC 8-9-'10): 'de show wordt gestolen door Danny Trejo'. Pauline Kleijer (Volkskrant 9-9-'10): '(...) regisseur Robert Rodriguez heeft vooral een ode willen brengen aan de B-films van de jaren zeventig, vol geweld, seks en opzettelijk rammelend acteerwerk. (...) Het vele hak- en snijwerk maakt M…Lees verder

Over Robert Rodriguez

Robert Anthony Rodriguez (San Antonio (Texas), 20 juni 1968) is een Amerikaanse filmregisseur. Zijn grote doorbraak was de Spaanstalige film El Mariachi uit 1992. Deze film kostte slechts 7000 dollar en bleek een groot succes. De film is een combinatie van actie en geestige dialogen waarin een naïeve muzikant wordt aangezien voor een schietgrage drugsbaron.

Werk

Het kenmerk van Robert Rodriguez is goede films maken voor weinig geld. De kosten kunnen mede laag worden gehouden omdat Rodriguez zelf zijn scripts schrijft, muziek maakt, knipt en alles ook zelf monteert.

El Mariachi was tevens het eerste deel van de El Mariachi-trilogie over de muzikant. Latere delen waren Desperado uit 1995 met Antonio Banderas en Salma Hayek, en Once Upon A Time In Mexico uit 2003, waarin naast Antonio Banderas en Salma Hayek ook onder anderen Johnny Depp een rol had.

In 1995 maakte Rodriguez samen met drie anderen…Lees verder op Wikipedia