Dvd
Engels

Once upon a time in Mexico

Robert Rodriguez (regisseur), Antonio Banderas (acteur), Salma Hayek (acteur)
Huurmoordenaar El Mariachi neemt in Mexico een nieuwe opdracht aan
Titel
Once upon a time in Mexico / written and dir. by Robert Rodriguez
Regisseur
Robert Rodriguez
Acteur
Antonio Banderas 1960- Salma Hayek Johnny Depp
Taal
Engels
Uitgever
[Hilversum]: Columbia Tristar Home Entertainment, 2003
1 dvd-video
Oorspr. opname
2003
Speelduur
97 min.
Aantekening
Ondertiteling : Nederlands, Engels, Grieks, Portugees, Turks Taalkeuze : Engels, Turks
EAN
8712609057171

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 25 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Regisseur Robert Rodriguez debuteerde in 1992 met El Mariachi, in 1995 verscheen het vervolg Desperado met in de hoofdrol Antonio Banderas (Original sin, Femme fatale). In deel drie speelt Banderas opnieuw de rol van muzikant en huurmoordenaar El Mariachi, die via een corrupte CIA-agent een opdracht in Mexico aanvaardt. Het is een ingewikkeld verhaal met veel geweld en veel spektakel. In de cast zien we veel sterren, onder meer Salma Hayek, Johnny Depp, William Dafoe en Mickey Rorke. David Sneek (Volkskrant 5-2-'04) concludeert: 'Maar hun acties blijven leeg en onsamenhangend. Uiteindelijk kunnen ook Rodriguez' onmiskenbare gevoel voor vorm en Depps vreemde, dromerige bijrol Once Upon a Time in Mexico niet redden.' Remke de Lange (Trouw 5-2-'04): '(...) Opnieuw doen de stripachtige gewelduitbarstingen, het sombere wereldbeeld en de visuele bravoure denken aan het oeuvre van Sergio Leone (...). Best leuk, maar Rodriguez lijkt wat uitgekeken op zijn melancholische gitaarschutter. Tijd o…Lees verder

Over Robert Rodriguez

Robert Anthony Rodriguez (San Antonio (Texas), 20 juni 1968) is een Amerikaanse filmregisseur. Zijn grote doorbraak was de Spaanstalige film El Mariachi uit 1992. Deze film kostte slechts 7000 dollar en bleek een groot succes. De film is een combinatie van actie en geestige dialogen waarin een naïeve muzikant wordt aangezien voor een schietgrage drugsbaron.

Werk

Het kenmerk van Robert Rodriguez is goede films maken voor weinig geld. De kosten kunnen mede laag worden gehouden omdat Rodriguez zelf zijn scripts schrijft, muziek maakt, knipt en alles ook zelf monteert.

El Mariachi was tevens het eerste deel van de trilogie over de muzikant. Latere delen waren Desperado uit 1995 met Antonio Banderas en Salma Hayek, en Once Upon A Time In Mexico uit 2003, waarin naast Antonio Banderas en Salma Hayek ook onder anderen Johnny Depp een rol had.

In 1995 maakte Rodriguez samen met drie anderen (waaronder …Lees verder op Wikipedia

Suggesties