Een kleine groep probeert te overleven wanneer door een onbekend virus mensen in zombies veranderen
Taal
Engels
Parallele titel
Planète terreur
Uitgever
A-Film Home Entertainment, 2008 | Andere uitgaves
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2007
Speelduur
101 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8716777921197

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 33 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De horrorfilm 'Planet Terror' van Robert Rodriguez vormt samen met 'Death proof''* van Quentin Tarantino het project Grindhouse, door beide regisseurs bedacht als eerbetoon aan de B-films uit de jaren zeventig. In de VS werden beide films achter elkaar vertoond, in Europa ieder afzonderlijk. Het verhaal speelt in een dorpje in Texas waar door een onbekend virus iedereen verandert in een moordende zombie. Een klein samengeraapt groepje gaat de strijd aan. In de hoofdrollen onder andere Rose McGowan, Marley Shelton en Josh Brolin, Tarantino en Bruce Willis hebben een kleine gastrol. Aandachtrekkend op filmposter en dvd-omslag is een vrouw (McGowan) wier geamputeerde been vervangen is door een machinegeweer. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 16-8-'07): '(...) Ook Planet Terror is zo'n opzettelijk goedkoop lijkende en afgedraaide kopie vol krassen en kabels over het doek. Rodriguez schotelt de liefhebbers een reeks onsmakelijke scènes voor die vanzelfsprekend bij dit genre horen. (...) Het krakke…Lees verder

Over Robert Rodriguez

Robert Anthony Rodriguez (San Antonio (Texas), 20 juni 1968) is een Amerikaanse filmregisseur. Zijn grote doorbraak was de Spaanstalige film El Mariachi uit 1992. Deze film kostte slechts 7000 dollar en bleek een groot succes. De film is een combinatie van actie en geestige dialogen waarin een naïeve muzikant wordt aangezien voor een schietgrage drugsbaron.

Werk

Het kenmerk van Robert Rodriguez is goede films maken voor weinig geld. De kosten kunnen mede laag worden gehouden omdat Rodriguez zelf zijn scripts schrijft, muziek maakt, knipt en alles ook zelf monteert.

El Mariachi was tevens het eerste deel van de trilogie over de muzikant. Latere delen waren Desperado uit 1995 met Antonio Banderas en Salma Hayek, en Once Upon A Time In Mexico uit 2003, waarin naast Antonio Banderas en Salma Hayek ook onder anderen Johnny Depp een rol had.

In 1995 maakte Rodriguez samen met drie anderen (waaronder …Lees verder op Wikipedia

Suggesties