Dvd
Engels
De 11-jarige Toby, die vaak gepest wordt, vindt een wenssteen. Daardoor gebeuren er vreemde dingen in het stadje Black Falls
Onderwerp
Wensen
Titel
Shorts / written and dir. by Robert Rodriguez
Regisseur
Robert Rodriguez
Componist
George Oldziey Carl Thiel 1862-1939
Taal
Engels
Parallelle titel
Shorts
Uitgever
Warner Home Video, 2010
1 dvd-video
Oorspr. opname
2009
Speelduur
87 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden
EAN
5051888042960

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 14 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een Amerikaanse jeugdfilm van Robert Rodriguez (Spy kids, Sin city, Planet terror). Hoofdpersoon is de 11-jarige Toby, die vaak gepest wordt en wiens ouders het te druk hebben met hun werk om dat te merken. Op een dag vindt hij een wenssteen, die al zijn wensen in vervulling doet gaan. De steen komt steeds in nieuwe handen, waardoor er chaotische toestanden ontstaan in het stadje, omdat veel mensen ondoordachte wensen uitspreken. Het verhaal is opgeknipt in zes stukjes (shorts), die niet in chronologische volgorde getoond worden, maar wel met het einde eindigen. De recensenten plaatsen kritische noten - niet subtiel, te druk, matig geacteerd - en noemen ook positieve punten - magie, actie, humor, monsters, viezigheid, wensvervulling - waardoor kinderen 'a pretty good time' zullen beleven. Voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.

Over Robert Rodriguez

Robert Anthony Rodriguez (San Antonio (Texas), 20 juni 1968) is een Amerikaanse filmregisseur. Zijn grote doorbraak was de Spaanstalige film El Mariachi uit 1992. Deze film kostte slechts 7000 dollar en bleek een groot succes. De film is een combinatie van actie en geestige dialogen waarin een naïeve muzikant wordt aangezien voor een schietgrage drugsbaron.

Werk

Het kenmerk van Robert Rodriguez is goede films maken voor weinig geld. De kosten kunnen mede laag worden gehouden omdat Rodriguez zelf zijn scripts schrijft, muziek maakt, knipt en alles ook zelf monteert.

El Mariachi was tevens het eerste deel van de trilogie over de muzikant. Latere delen waren Desperado uit 1995 met Antonio Banderas en Salma Hayek, en Once Upon A Time In Mexico uit 2003, waarin naast Antonio Banderas en Salma Hayek ook onder anderen Johnny Depp een rol had.

In 1995 maakte Rodriguez samen met drie anderen (waaronder …Lees verder op Wikipedia

Suggesties