Dvd
Engels

Spy kids 4 : Alle tijd van de wereld

Robert Rodriguez (regisseur), Carl Thiel (componist), Jessica Alba (acteur)
Een spionne en haar twee stiefkinderen komen in actie tegen een schurk die de tijd op aarde wil stilzetten.
Titel
Spy kids 4 : Alle tijd van de wereld / written and dir. by Robert Rodriguez ; music by Robert Rodriguez and Carl Thiel
Regisseur
Robert Rodriguez
Componist
Carl Thiel
Acteur
Jessica Alba
Uniforme titel
Spy kids : All the time in the world
Taal
Engels
Uitgever
E One, 2011
1 dvd-video + 2 3D-brillen
Oorspr. opname
2011
Speelduur
ca. 85 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands Ondertiteling: Nederlands 2D en 3D-versie
EAN
8713045228620

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vierde deel* van de Amerikaanse Spy kidsserie, weer onder regie van Robert Rodriguez maar met nieuwe hoofdrolspelers. Marissa Cortez Wilson (Jessica Alba) heeft haar leven als topspionne opgegeven om zich te wijden aan haar gezin met o.a. haar twee stiefkinderen, de tweeling Cecil en Rebecca (Mason Cook en Rowan Blanchard). De tweeling heeft het niet zo op met hun saaie stiefmoeder, totdat Marissa wordt opgeroepen om het op te nemen tegen een aan grootheidswaanzin leidende schurk, die de tijd op aarde wil stil zetten. Ook de tweeling komt in actie. In de bioscoop had deze film als 'vierde dimensie' een geurkaart waarbij men bij sommige scenes geurtjes kon krassen. In tegenstelling tot de andere delen, is deze film niet zo goed beoordeeld. Floortje Smit (Volkskrant 13-10-'11) schrijft: '(...) fantasieloos de formule van de eerdere drie delen afstoft. De gadgets willen niet echt overtuigen, de grapjes evenmin.' Monica Meijer (movie2movie, i): 'De doelgroep zal de film nog wel als leuk v…Lees verder

Over Robert Rodriguez

Robert Anthony Rodriguez (San Antonio (Texas), 20 juni 1968) is een Amerikaanse filmregisseur. Zijn grote doorbraak was de Spaanstalige film El Mariachi uit 1992. Deze film kostte slechts 7000 dollar en bleek een groot succes. De film is een combinatie van actie en geestige dialogen waarin een naïeve muzikant wordt aangezien voor een schietgrage drugsbaron.

Werk

Het kenmerk van Robert Rodriguez is goede films maken voor weinig geld. De kosten kunnen mede laag worden gehouden omdat Rodriguez zelf zijn scripts schrijft, muziek maakt, knipt en alles ook zelf monteert.

El Mariachi was tevens het eerste deel van de trilogie over de muzikant. Latere delen waren Desperado uit 1995 met Antonio Banderas en Salma Hayek, en Once Upon A Time In Mexico uit 2003, waarin naast Antonio Banderas en Salma Hayek ook onder anderen Johnny Depp een rol had.

In 1995 maakte Rodriguez samen met drie anderen (waaronder …Lees verder op Wikipedia