Wanneer twee voormalige meesterspionnen zijn ontvoerd, stellen hun twee kinderen alles in het werk om hen te bevrijden
Titel
Spy kids / written and dir. by Robert Rodriguez
Regisseur
Robert Rodriguez
Acteur
Antonio Banderas 1960- Carla Cugino Daryl Sabara Alexa Vega
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: RCV, 2001
1 dvd-video
Oorspr. opname
2001
Speelduur
ca. 90 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045201715

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 43 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse jeugdfilm uit 2001 van regisseur Robert Rodriguez (El mariachi, Desperado, From dusk till dawn), met Antonio Banderas, Carla Gugino e.v.a. Vader en moeder Cortez, twee voormalige spionnen die een gezin hebben gesticht, verlangen terug naar hun avontuurlijke verleden. Ze laten zich verleiden tot een nieuwe geheime missie en worden prompt gevangen genomen door Mr. Floop, een schurk die uit is op wereldmacht. De twaalfjarige Carmen en de achtjarige Juni Cortez moeten hun ouders zien te redden. Belinda van de Graaf (Trouw 21-6-'01): 'Een James Bond voor coole kids. En het grappige is dat het nog werkt ook. Spy kids is inmiddels met recht een groot succes in Amerika. (...) Een ode aan het luikje waarachter zich een wonderlijke fantasiewereld openbaart.' Hans Beerekamp (NRC 20-6-'01): 'Knap gemonteerde, onderhoudende spionagefilm voor kinderen. (...) Als je niet uitkijkt, vergeet je zelfs dat Spy Kids een kinderfilm is, zoals elke geslaagde sprookjesfilm appelleert aan het bij e…Lees verder

Over Robert Rodriguez

Robert Anthony Rodriguez (San Antonio (Texas), 20 juni 1968) is een Amerikaanse filmregisseur. Zijn grote doorbraak was de Spaanstalige film El Mariachi uit 1992. Deze film kostte slechts 7000 dollar en bleek een groot succes. De film is een combinatie van actie en geestige dialogen waarin een naïeve muzikant wordt aangezien voor een schietgrage drugsbaron.

Werk

Het kenmerk van Robert Rodriguez is goede films maken voor weinig geld. De kosten kunnen mede laag worden gehouden omdat Rodriguez zelf zijn scripts schrijft, muziek maakt, knipt en alles ook zelf monteert.

El Mariachi was tevens het eerste deel van de trilogie over de muzikant. Latere delen waren Desperado uit 1995 met Antonio Banderas en Salma Hayek, en Once Upon A Time In Mexico uit 2003, waarin naast Antonio Banderas en Salma Hayek ook onder anderen Johnny Depp een rol had.

In 1995 maakte Rodriguez samen met drie anderen (waaronder …Lees verder op Wikipedia