Wanneer een gepensioneerd CIA-agent ontsnapt aan een aanslag op zijn leven, gaat hij samen met zijn oude maten op zoek naar de schuldigen
Titel
Red
Andere titel
Retired extremely dangerous
Regisseur
Robert Schwentke
Naar het werk van
Warren Ellis 1968- Cully Hamner
Componist
Christophe Beck
Acteur
Bruce Willis Morgan Freeman John Malkovich 1953- Mary-Louise Parker Helen Mirren
Taal
Engels
Uitgever
Entertainment One, 2011 | Andere uitgaves
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2010
Speelduur
ca. 111 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands Naar de graphic novel van Warren Ellis en Cully Hamner
EAN
8713045225841

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een actiekomedie van Robert Schwentke (Flightplan; The time traveler's wife) met in de hoofdrollen een sterrencast: Bruce Willis, Helen Mirren, Morgan Freeman, John Malkovich en Mary-Louise Parker. Een gepensioneerde CIA-agent (Willis) ontsnapt ternauwernood aan een aanslag op zijn leven. Samen met zijn oude maten uit de CIA én de KGB – allen in de categorie 'Retired, Extremely Dangerous' – gaat hij op zoek naar de schuldigen. Coen van Zwol (NRC 13-10-'10): '(...) een klassiek Bruce Willis-vehikel vol onzinnige actie en ruwe humor. (...) de film heeft zoveel schwung dat de lasnaden in de plot, de clichétypes en de nonsens nooit storen. (...) het speelplezier straalt er vanaf (...)'. Bas Blokker (Volkskrant 14-10-'10) concludeert: 'Onbekommerd, over-de-top vermaak.' Als extra's onder meer audiocommentaar.

Over Robert Schwentke

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door FR

Robert Schwentke (Stuttgart, 1968) is een Duits filmregisseur.

Schwentke is in 1992 afgestudeerd aan de film school Columbia College Hollywood in Los Angeles. Hij is voornamelijk bekend als filmregisseur van Amerikaanse films. Hij regisseerde en schreef het scenario van de korte Amerikaans film Heaven! uit 1993. De films die Schwentke regisseerde en ook het scenario schreef waren de Duitse films Tattoo, Eierdiebe en Der Hauptmann. Naamsbekendheid kreeg hij vooral in 2005 met de film Flightplan, een thriller met Jodie Foster. In 2010 regisseerde Schwentke de actiefilm RED met de acteurs Bruce Willis en Morgan Freeman. In 2015 regisseerde hij de sciencefictionfilm The Divergent Series: Insurgent, het vervolg op Divergent waarin Shailene Woodley en Theo James de hoofdrollen spelen.

Filmografie

Suggesties