Boek
Nederlands

Joshua Joshua Tango

Robert Wolfe (auteur)
+1
Joshua Joshua Tango
×
Joshua Joshua Tango Joshua Joshua Tango

Joshua Joshua Tango

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
De vader van Marcel Groen brengt een Braziliaanse schildpad mee naar huis om zijn hersengolven te onderzoeken. Marcel blijkt telepathisch contact te kunnen leggen met de schildpad; dat is het begin van veel belevenissen. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Telepathie
Titel
Joshua Joshua Tango
Auteur
Robert Wolfe
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: De Harmonie, 2005 | Andere uitgaven
285 p.
ISBN
90-6169-737-9

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De vader van Marcel Groen brengt een Braziliaanse schildpad mee naar huis om zijn hersengolven te onderzoeken. De tienjarige Marcel blijkt telepathisch contact te kunnen leggen met de schildpad en dat is het begin van veel belevenissen. Marcel leert de kracht die je hebt, als je probeert dromen te verwezenlijken en te gebruiken in dagelijkse situaties. Hij weet problemen thuis en op school te overwinnen. Hij weet eindelijk een plaatsje in het schoolvoetbalelftal af te dwingen en sluit vriendschap met de eigenaardige buurman. En als de schildpad wordt ontvoerd, moet van alles in het werk gesteld worden om hem te bevrijden. Zeer fantasierijk verhaal, waarin het toeval een grote rol speelt. Zelfs binnen het fantasieverhaal komt een en ander ongeloofwaardig over. De hoofdpersoon wordt redelijk goed beschreven, maar de overige personages komen amper uit de verf. Het kromme taalgebruik van de schildpad gaat na een tijdje erg vervelen. Het verhaal is redelijk goed gestructureerd aan de hand …Lees verder

Joshua Joshua Tango

De vader van Marcel Groen is professor. Op een dag brengt hij een reuzenschildpad mee naar huis. Bij een scan zijn er “hersengolfpatronen ontdekt die zouden kunnen wijzen op een bovengemiddeld uitdrukkingsvermogen en intelligentieniveau.” (p. 15) Marcel wint het vertrouwen van de schildpad. Ze kunnen gewoon en ook via hun gedachten met elkaar praten. Niemand anders weet dit en ook voor het onderzoek van Marcels papa houdt Joshua (zo heet de schildpad) zich dom. Ze spreken elkaar aan met - in deze volgorde - hun naam, de naam van hun lievelingszanger en hun hobby. Voor de schildpad is dit “Joshua Joshua Tango” (hij is zijn eigen lievelingszanger) en voor Marcel is de aanspreking “Marcel Elvis Voetbal”. Marcels hobby is dus voetbal en dat zullen we geweten hebben. Heel het boek door worden we overstelpt met voetbaltechnieken, -trainingen en -wedstrijden. Verder wordt de schildpad wat al te gemakkelijk opgevoerd als redder in alle mogelijke benarde situaties, onder meer ook door het f…Lees verder

Over Robert Wolfe

Robert Wolfe (Sydney, 1967) is een Nederlandse jeugdboekenschrijver.

Wolfe werd in Australië geboren en verhuisde op achtjarige leeftijd naar Nederland. In 2004 debuteerde hij met Joshua Joshua Tango, uitgegeven door de Harmonie. Het kreeg positieve recensies, onder meer in de NRC. In 2007 kwam het vervolg uit, Het Gif van de Groene Cobra. In 2010 is het boek GLITS uitgekomen, eveneens bij de Harmonie en in 2014 publiceerde Wolfe Bangschool.

Joshua Joshua Tango is in vertaling in het Indonesisch uitgekomen en de filmrechten zijn verkocht aan Bosbros. Glits werd in het Duits vertaald.

Externe link

  • Virtual International Authority File (VIAF): 280314178
Lees verder op Wikipedia