Boek
Spaans

Estrella distante

Roberto Bolaño (auteur)

Estrella distante

In de reeks:
Een Chileense man kijkt terug op de gebeurtenissen die hij als student meemaakte in de tijd van Allende en de coup van Pinochet.
Titel
Estrella distante
Auteur
Roberto Bolaño
Taal
Spaans
Uitgever
Barcelona: Anagrama, 2008 | Andere uitgaves
157 p.
ISBN
9788433966735

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 9 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De ik-figuur in deze roman kijkt terug op de gebeurtenissen die hij als student meemaakte in de tijd van Allende en de coup van Pinochet. De herinneringen lijken op een natuurlijke manier over elkaar heen te vallen en als puzzelstukjes die bijelkaar worden gebracht langzaam een helder beeld op te leveren. In al de herinneringen en gebeurtenissen komt een schimmig figuur voor: een piloot die naam maakte als dichter aan de hemel (hij schreef zijn gedichten met rook aan de hemel). Maar hij bleek ook een verrader; een spion die veel jonge poltiek actieve mensen na de staatsgreep liet "verdwijnen". de geschiedenis lijkt gesloten te worden op de laatste bladzijden. Spannende exil-literatuur van een Chileens schrijver die de ballingschap leerde kennen na de staatsgreep van Pinochet in 1973. Pocket; vrij kleine druk.

Over Roberto Bolaño

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Farisori

Roberto Bolaño Ávalos (Santiago (Chili), 28 april 1953 - Barcelona (Spanje), 15 juli 2003) was een Chileens schrijver en dichter.

In 1999 won hij de Premio Rómulo Gallegos voor Los detectives salvajes. In 2008 kreeg hij postuum de National Book Critics Circle Award voor de roman 2666.