Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De wortels van het kwaad

Roberto Costantini (auteur), Miriam Bunnik (vertaler), Mara Schepers (vertaler)
Als commissaris Balistreri in 1982 in Rome de moord op een Zuid-Amerikaanse vrouw onderzoekt, wordt hij geconfronteerd met een moord uit zijn jeugd in het Libie͏̈ van de jaren zestig van de 20e eeuw.
Titel
De wortels van het kwaad
Auteur
Roberto Costantini
Vertaler
Miriam Bunnik Mara Schepers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Alle radici del male
Uitgever
Amsterdam: Wereldbibliotheek, 2015 | Andere uitgaves
525 p.
ISBN
9789028426238 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

STIEG LARSSON IN HET KWADRAAT

Vergeet de Millenniumtrilogie. In vergelijking met Roberto Costantini schreef Stieg Larsson saaie detectiveverhaaltjes. Maak kennis met Costantini's cynische commissaris Balistreri.

Vorig jaar verscheen Jij bent het kwaad , de vertaling van het eerste deel van de trilogie over commissaris Michele Balistreri. Terwijl in Italië dat thrillerdebuut van de niet meer zo piepjonge ingenieur en hoogleraar Roberto Costantini hoge ogen gooide, verdween het bij ons in de plooien van de geschiedenis. Nu ligt deel twee De wortels van het kwaad in de boekhandel, een prima aanleiding om Costantini's boeken ook hier de aandacht te geven die ze dubbel en dik verdienen. Chronologisch gaat De wortels van het kwaad vooraf aan Jij bent het kwaad , waardoor het misschien zelfs een uitstekend idee is eerst dit kersverse kloeke boek te verorberen, met daarna als vuistdik toetje deel één.

De wortels van het kwaad start eind jaren 1950 vlak bij Tripoli en eindigt begin jaren tachtig in Rome (waar Jij bent het kwaad een aanvang zal nemen). De jonge Michele 'Mike' Balistreri groeit op in het Tripoli van de jaren zestig, toen Libië nog een Italiaanse kolonie was. Zijn vaak …Lees verder

Michele Balistreri groeit in de jaren zestig in Tripoli op als zoon van een machtige Italiaanse ingenieur. Na de staatsgreep van Khadaffi lopen de spanningen tussen Italianen en Libiërs op. Zijn Libische buurmeisje Nadia wordt verkracht en vermoord gevonden, de schuld wordt afgeschoven op een oude man. Ook zou zijn moeder zelfmoord hebben gepleegd, wat hij nooit heeft geloofd. In 1982 is hij, na fouten, een uitgebluste politiecommissaris in Rome, die zich o.a. met seks en drank in leven houdt. Overdag bewaakt hij een tv-sterretje, dochter van een collega, en onderzoekt hij de moord op een Argentijnse studente. Als hij ontdekt dat beide vrouwen te maken hebben met de dood van Nadia, brengt dat zijn jeugd terug. Dit is deel 2 van de Balistreri-trilogie van de Italiaanse ingenieur (1952), hoogleraar in Rome. Hij debuteerde met deel 1 'Jij bent het kwaad'*, een internationaal succes dat zal worden verfilmd. Ook dit goedvertaalde tweede deel is heel boeiend en spannend, met een sterke plot…Lees verder

Suggesties