Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Heksen rond middernacht

Roberto Pavanello (auteur), Blasco Pisapia (illustrator), Pamela Brughera (illustrator)
Rebecca wordt ontvoerd door een boze heks. Vleermuis Bat Pat (ik-figuur) en Rebecca's broers proberen haar te bevrijden. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Heksen rond middernacht
Auteur
Roberto Pavanello
Illustrator
Blasco Pisapia Pamela Brughera
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Streghe a mezzanotte
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2008
117 p. : ill.
ISBN
9789079411009 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 250 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In de vorm van een brief vertelt een pratende vleermuis de lezer over zijn laatste avontuur. Bat Pat woont bij de familie Silver en wordt op een ochtend gewekt door de schelle stem van een oud vrouwtje dat appels aan huis verkoopt. De vleermuis heeft meteen door dat het vrouwtje slecht is, maar wanneer hij tussenbeide komt om te beletten dat mevrouw Silver appels koopt, slaat de oude vrouw hem neer met haar bezem. Die avond eet Rebecca Silver van de appels en ze valt bewusteloos neer. In het ziekenhuis krijgt haar familie te horen dat er nog twee andere meisjes hetzelfde overkwam. De volgende ochtend zijn Rebecca en de twee andere meisjes verdwenen. Bat Pat en de twee broers van Rebecca gaan op zoek en komen terecht in de grot van de boosaardige heks Amanita. In tegenstelling tot wat de titel laat vermoeden, gaat het dus slechts om één heks. Na het verhaal volgen nog een aantal thematische spelletjes.

De menselijke hoofdpersonages in dit verhaal zijn nogal stereotiep: Leo is ee…Lees verder
Bat Pat is een pratende vleermuis met menselijke trekjes. Hij woont bij de familie Silver, bestaande uit de ouders, Martin (10), Leo (9) en Rebecca (8). Als moeder appels koopt bij de boze heks Amanita en Rebecca een hapje appel neemt, raakt ze bewusteloos en wordt ze ontvoerd door de heks. Bat Pat, Martin en Leo bedenken een plan om Rebecca te bevrijden. Tweede boek over Bat Pat*. Humoristisch, af en toe spannend griezelverhaal met een vette knipoog naar 'Sneeuwwitje'. Verteld vanuit de ik-figuur en schrijver Bat Pat, die de lezer vaak rechtstreeks aanspreekt. Vrij oppervlakkig, clichématig en met vaart geschreven, in populair taalgebruik met veel spreektaal en dialoog. Kleurrijk geheel door de gekleurde stroken boven en onder aan de pagina's en de vele cartoonachtige illustraties. Gedrukt in een groot lettertype op glad papier. Achter in het boek staan zes (invul)spelletjes. Aantrekkelijk gekleurd omslag. Een licht verteerbaar en makkelijk leesbaar boekje voor weinig eisende lezers …Lees verder

Suggesties