Boek
Italiaans

Bacio feroce : romanzo

Roberto Saviano (auteur)

Bacio feroce : romanzo

Genre:
In Napels ontstaat een felle strijd tussen de jongeren die de controle over de pleinen, waar drugs verhandeld worden, willen overnemen en de oude garde.
Titel
Bacio feroce : romanzo
Auteur
Roberto Saviano
Taal
Italiaans
Uitgever
Milano: Giangiacomo Feltrinelli, © 2019 | Andere uitgaven
387 p.
Aantekening
Vervolg op La paranza dei bambini
ISBN
9788807891663 (paperback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Roberto Saviano is een Italiaanse journalist en schrijver. ‘Gomorra’ (2006) was zijn grootste succes, dat al snel verfilmd werd. In zijn boeken klaagt hij de camorra, de Napolitaanse maffia, aan. Hij had jarenlang undercover voor de camorra gewerkt. Na de publicatie van ‘Gomorra’ kreeg hij doodsbedreigingen en leeft sindsdien onder politiebewaking. ‘Bacio feroce’ is een sequel op ‘La paranza dei bambini’. Jongeren van tien tot achttien jaar hebben geen tijd om op een normale manier op te groeien. Zij zijn volledig in de ban van de camorra. Maar ze verzetten zich tegen de dictaten van de oude maffiosi. Ze willen zelf de controle over de pleinen, waar drugs verhandeld worden, overnemen en zetten daarbij hun leven op het spel. Onder de leiding van Nicolas Fiorillo, bijgenaamd Maraja, ontstaat een oorlog met de oude garde. Het verhaal begint met een afrekening. Dentino, vroeger een vriend van Maraja, is nu zijn vijand. Hij heeft Maraja’s broer vermoord. De gebeurtenissen worden in het Ita…Lees verder

Over Roberto Saviano

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Martin Kraft

Roberto Saviano (Napels, 22 september 1979) is een Italiaanse journalist en publicist.

In zijn boek Gomorra combineert hij het journalistieke verslag met literatuur en vertelt hij over de economische heerschappij van de Camorra, de Napolitaanse maffia. Ook zijn essays en artikelen gaan over de Camorra en de georganiseerde misdaad in het algemeen.

Saviano heeft filosofie gestudeerd aan de Universiteit van Napels Federico II. Hij maakt deel uit van de groep onderzoekers van het Osservatorio sulla Camorra en werkt voor het weekblad l'Espresso. Zijn verhalen en reportages verschenen onder meer in Nuovi Argomenti, Lo Straniero en Nazione Indiana.

In 2006 ontving hij voor zijn boek Gomorra, dat inmiddels in twintig talen is vertaald, de Premio Viareggio, de Premio Giancarlo Siani en de Premio Stephen Dedalus. Het boek werd in korte tijd een hype in Italië. Saviano ontving als gevolg hiervan dreigbrieven en zwijgende telefoontjes en was uiteindeli…Lees verder op Wikipedia