Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Zero zero zero

Roberto Saviano (auteur)
Journalistieke reportage over de productie, handel en het gebruik van cocai͏̈ne.
Titel
Zero zero zero
Auteur
Roberto Saviano
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Zero zero zero
Uitgever
Amsterdam: Spectrum, 2023 | Andere uitgaven
414 p.
ISBN
9789000387984 (paperback)
Plaatsingssuggestie
395.661 (SISO) Georganiseerde misdaad (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een journalistieke reportage over de productie, handel en het gebruik van cocaïne. Deze drug veranderde de afgelopen decennia zowel de zwarte markt als de legale economie en heeft een enorme invloed op alle mensen wereldwijd. Door verhalen, interviews, telefoontaps en zijn eigen ervaringen met de onderwereld met elkaar te verweven, onthult Saviano een internationale narcostaat die nu de pijler is van de wereldeconomie. Vaardig, verhalend en toegankelijk geschreven. Roberto Saviano (Napels, 1979) is een wereldberoemde Italiaanse schrijver, scenarioschrijver en journalist. Hij schreef meerdere boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven en won verschillende literaire prijzen, zoals de Geschwister-Scholl-Preis, de Olof Palme-prijs en de Pinter International Writer of Courage Award.

Over Roberto Saviano

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Martin Kraft

Roberto Saviano (Napels, 22 september 1979) is een Italiaanse journalist en publicist.

In zijn boek Gomorra combineert hij het journalistieke verslag met literatuur en vertelt hij over de economische heerschappij van de Camorra, de Napolitaanse maffia. Ook zijn essays en artikelen gaan over de Camorra en de georganiseerde misdaad in het algemeen.

Saviano heeft filosofie gestudeerd aan de Universiteit van Napels Federico II. Hij maakt deel uit van de groep onderzoekers van het Osservatorio sulla Camorra en werkt voor het weekblad l'Espresso. Zijn verhalen en reportages verschenen onder meer in Nuovi Argomenti, Lo Straniero en Nazione Indiana.

In 2006 ontving hij voor zijn boek Gomorra, dat inmiddels in twintig talen is vertaald, de Premio Viareggio, de Premio Giancarlo Siani en de Premio Stephen Dedalus. Het boek werd in korte tijd een hype in Italië. Saviano ontving als gevolg hiervan dreigbrieven en zwijgende telefoontjes en was uiteindeli…Lees verder op Wikipedia