Daisy
Nederlands

Zero zero zero

Roberto Saviano (auteur)
Belichting van alle aspecten van de internationale cocainehandel. Van het ontstaan van de drugshandelnetwerken tot en met de manier waarop de handel onontbeerlijk is geworden voor de wereldeconomie.
Titel
Zero zero zero
Auteur
Roberto Saviano
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Zero zero zero
Editie
1
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2013
1 cd
Speelduur
15:58
Oorspr. uitgever
De Bezige Bij
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Man
CDR
a438382
Plaatsingssuggestie
395.661 (SISO) Georganiseerde misdaad (ZIZO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De auteur van onder meer de bestseller 'Gomorra' (2007)* laat in dit huiveringwekkende boek de lezer kennismaken met de wereld van de cocaïne. Van oorsprong tot eindgebruiker, alles passeert de revue. De lezer maakt kennis met de bloeddorstige kartels die niets en niemand ontzien om hun dominantie te bewaken. Eveneens ontdekt hij waarom cocaïne onlosmakelijk verbonden is met onze informele, maar ook met de formele economie en beleeft de gruwelijke details van waargebeurde feiten op een manier zoals je die in een thriller tegenkomt. Het boek nodigt uit om het in een keer uit te lezen; het laat je niet meer los. Daarna zul je pas de omvang van de problematiek begrijpen. Een aanrader voor iedereen die een kijkje achter de bijna dagelijkse nieuwfeiten wil nemen omtrent de handel in en het gebruik van deze verslavende harddrug.

Over Roberto Saviano

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Martin Kraft

Roberto Saviano (Napels, 22 september 1979) is een Italiaanse journalist en publicist.

In zijn boek Gomorra combineert hij het journalistieke verslag met literatuur en vertelt hij over de economische heerschappij van de Camorra, de Napolitaanse maffia. Ook zijn essays en artikelen gaan over de Camorra en de georganiseerde misdaad in het algemeen.

Saviano heeft filosofie gestudeerd aan de Universiteit van Napels Federico II. Hij maakt deel uit van de groep onderzoekers van het Osservatorio sulla Camorra en werkt voor het weekblad l'Espresso. Zijn verhalen en reportages verschenen onder meer in Nuovi Argomenti, Lo Straniero en Nazione Indiana.

In 2006 ontving hij voor zijn boek Gomorra, dat inmiddels in twintig talen is vertaald, de Premio Viareggio, de Premio Giancarlo Siani en de Premio Stephen Dedalus. Het boek werd in korte tijd een hype in Italië. Saviano ontving als gevolg hiervan dreigbrieven en zwijgende telefoontjes en was uiteindeli…Lees verder op Wikipedia