Boek
Nederlands

101 weekenden in Europa

Robin Barton (auteur)
+1
101 weekenden in Europa
×
101 weekenden in Europa 101 weekenden in Europa

101 weekenden in Europa

In dit stijlvolle boek worden 101 van de beste weekendjes weg in Europa gepresenteerd, met tips over de cultuur, bezienswaardigheden, activiteiten, winkels, accommodatie en voedsel.

Alle klassieke steden, zoals Parijs en Rome, worden besproken, naast diverse minder bekende en opkomende steden, zoals Kiruna en Brno.

101 weekenden in Europa is de perfecte gids voor de weekendr
Titel
101 weekenden in Europa
Auteur
Robin Barton
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
101 weekends in Europe
Uitgever
Utrecht: Veltman, 2009
158 p. : ill.
ISBN
9789048300358
Plaatsingssuggestie
Europa 993 (SISO) Europa ; Europa (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 34 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het is een trend om meerdere keren per jaar een korte vakantie te plannen. Citytrips zijn erg in trek, en heel aantrekkelijk door goedkopere vluchten of treintickets. De Britse reisjournalist Robin Barton ging voor 101 weekenden in Europa naar 31 Europese landen die met goedkoop transport makkelijk bereikbaar zijn. Hij koos voor 101 bestemmingen voor een weekendje weg.

Sommige steden zijn echte klassiekers zoals Parijs, Londen, Barcelona, Venetië, maar de meeste zijn steden waar steeds meer belangstelling voor bestaat, zoals de hoofdsteden van de Baltische staten, maar ook Dresden en Leipzig, naast steden die tot nog toe weinig of geen aandacht kregen zoals Cardiff en Newquay in Groot-Brittannië, Galway in Ierland of Asturias in Spanje. De meeste zijn nog authentieke steden waar de invloed van het toerisme nog niet zichtbaar is. De landen zijn alfabetisch gerangschikt en voor sommige landen zijn er verschillende steden opgenomen: Frankrijk telt er 17, Spanje 10, Duitslan…Lees verder
Dit boekje geeft ideeën voor de korte stedentrip in Europa. Meer dan honderd steden zijn uitgekozen als reisdoel, verspreid over geheel Europa, maar wel met de nadruk op Zuid-Europa. De meeste reisdoelen zijn in (Zuid-)Frankrijk (17) en in Italië (14) en slechts een in Rusland (St.-Petersburg). Wat te denken van de keuze van kleine plaatsen als Carcassonne en Deauville? De keuze is dus nogal arbitrair en geeft kennelijk de smaak van de Britse schrijver aan. Aan elke stad is een pagina met kleurenfoto gewijd, aan sommige twee pagina’s. De korte tekst bestaat uit een korte typering van de stad, met de nadruk op het uitgaansleven (hoe hipper hoe enthousiaster). In nog kleinere kaderteksten worden plaatsen en regio’s in de buurt aangestipt, terwijl enkele website-adressen zijn toegevoegd. Een overzichtskaart en een index op thema (eten, mode, kunst enz.) gaat aan de stedenbeschrijvingen vooraf. Behalve de korte typeringen heeft het boekje weinig nieuws te bieden en is het uitsluitend een …Lees verder