Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De eerste mens op de maan

Rod Pyle (auteur)
+1
De eerste mens op de maan
×
De eerste mens op de maan De eerste mens op de maan

De eerste mens op de maan

Titel
De eerste mens op de maan
Auteur
Rod Pyle
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Missions to the moon
Uitgever
Utrecht: Kosmos, 2009
63 p. : ill. + uitneembare documenten
ISBN
9789021542546
Plaatsingssuggestie
659.85 (SISO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 22 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

'Een kleine stap voor een mens, maar een grote stap voor de mensheid'. De legendarische woorden van Neil Armstrong beginnen stilaan cliché te klinken. Echt verrassend is dat niet als je bedenkt dat de mens veertig jaar later nog altijd geen voet op een ander hemellichaam heeft gezet. Al jaren moeten ruimteavonturiers dus teren op die eerste stapjes uit 1969, die niettemin doen dromen van meer. Zolang we geen voet hebben gezet op Mars of andere planeten, zullen boeken over wandelen op de maan het beslist goed blijven doen. Vooral als ze zoals dit boek van Rod Pyle iets extra bieden.

Dit extra komt in De eerste mens op de maan onder de vorm van een twintigtal zeer fraaie reproducties die in mapjes tussen de bladzijden van het boek zijn gekleefd. Je vindt er schetsen en memo's van de grote namen uit de geschiedenis van de ruimtevaart, blauwdrukken, krantenartikels, datasheets, folders en nog veel meer. Het lijkt op een gimmick die je eerder zou verwachten in boeken die zic…Lees verder
In 2009 is het veertig jaar geleden dat de eerste mens voet op de maan zette. In een fraai uitgevoerd boek in luxe opberghoes worden deze maanlanding en de ontwikkelingen die hieraan vooraf gingen, uitvoerig en deskundig behandeld. Achtereenvolgens wordt de geschiedenis van de ruimtevaart tot aan de maanlanding beschreven; in de laatste hoofdstukken wordt ingegaan op de situatie na de maanlanding (Spaceshuttle, de rol van Europa en Azië en een toekomstbeschrijving). De illustraties, foto's in kleur en zwart-wit, zijn van zeer goede kwaliteit. Verder zijn er uitklapbare pagina's en tussen de pagina’s in mapjes met losse overdrukken van originele documenten (brieven, tekeningen, foto’s). Een register sluit de uitgave af. Zeer kleine druk.