Boek
Nederlands

Vlaai : Limburgse lekkernijen bakken

Roel Peeters (auteur)

Vlaai : Limburgse lekkernijen bakken

Limburgse vlaaien bakken met Roel Peeters

Limburgse vlaai: iedereen kent het, maar heel weinig mensen hebben ooit zelf een vlaai gebakken. Bakker Roel Peeters brengt daar nu verandering in!

Speciaal voor dit boek heeft Roel de geschiedenis van de vlaai en de betekenis ervan voor de Limburgse cultuur bestudeerd. Hij schreef zijn eigen recepten uit, maakte nieuwe vlaairecepten,

Onderwerp
Taarten (zoet), Gebak
Titel
Vlaai : Limburgse lekkernijen bakken
Auteur
Roel Peeters
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Forte Culinair, © 2021
183 p. : ill.
ISBN
9789000379712 (hardback)
Plaatsingssuggestie
629.77 (SISO) Kookboeken ; Brood - Gebak (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 9 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het willen bakken van een echte Limburgse vlaai lijkt bijna even overmoedig als het thuis vervaardigen van een Bossche bol. Dat de enthousiaste amateur toch in de buurt kan komen wordt in dit ultieme vlaaiboek plausibel gemaakt door de bekende Kesselse bakker Roel Peeters. Na de eerste niet te missen lectuur over geschiedenis, ingrediënten en gereedschappen presenteert hij met begrip voor de outillage thuis de basisrecepten en technieken. Hierna geeft hij aan de hand van duidelijke recepten en aanlokkelijke foto's vele geheimen prijs om de best mogelijke vlaai te bakken, van de kruisbessenvlaai, de rijstevlaai met slagroom en chocoladevlokkken tot de kruimelvlaai met abrikozen. Als toetje ook nog de receptuur voor Limburgse specialiteiten: broekverscheurende knapkoeken en nonnevotten. Afsluitend worden oplossingen geboden bij veelvoorkomende bakproblemen. Met register.