Dvd
Engels

The scorpion king 3 : battle for redemption

Roel Reiné (regisseur), Trevor Morris (uitvoerder), Billy Zane (acteur)
Egypte, ca. 3000 v.Chr. Om zijn koninkrijk terug te krijgen, moet Mathayus het opnemen tegen een boosaardige tiran.
Titel
The scorpion king 3 : battle for redemption
Regisseur
Roel Reiné
Uitvoerder
Trevor Morris 1970-
Acteur
Billy Zane Ron Perlman Victor Webster
Taal
Engels
Uitgever
Universal, 2012
1 dvd-video
Oorspr. opname
2012
Speelduur
ca. 100 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels voor slechthorenden, Frans
EAN
5050582873108

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 17 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een actie-avonturenfilm uit 2012 van Roel Reiné, een Nederlander die vanaf 2002 in de VS werkt (Death race 2). De film is een spin-off van de serie 'The mummy', waarin hoofdpersoon Mathayus voor het eerst te zien was, toen gespeeld door Dwayne 'The Rock' Johnson. In Egypte, ca. 3000 v.Chr., is Cassandra, de geliefde vrouw van Mathayus (Victor Webster) gestorven aan de pest en is zijn koninkrijk uiteengevallen. Daarom heeft hij geen andere keus dan als huurmoordenaar in dienst te treden van koning Horus, die in een felle strijd om de macht verwikkeld is. In de andere rollen onder meer Billy Zane, Ron Perlman, Bostin Christopher en Krystal Vee. Sander Colin (Movie 2 Movie, i): '(...) met testosteron overgoten saga (...) uiterst vermakelijk genreavontuur. (...) Roel Reiné weet precies de juiste toon te vinden om het allemaal niet te serieus te nemen. (...)' Als extra's onder meer audiocommentaar van de regisseur.

Over Roel Reiné

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Marion Golsteijn

Roel Reiné (Eindhoven, 15 juli 1970) is een Nederlandse filmregisseur, producent, thans werkend in de Verenigde Staten.

Loopbaan

Als jonge producent begon hij zijn werk, onder de vleugels van het productiebedrijf IDTV, met de serie Fort Alpha. Aansluitend was hij als productieleider en regisseur verantwoordelijk voor televieseries als 12 steden, 13 ongelukken, voor hete vuren en SamSam. In 1999 produceerde en regisseerde hij de lowbudgetfilm The Delivery met onder andere Fedja van Huêt in de hoofdrol. De film won op het Nederlands Film Festival het Gouden Kalf voor de beste regie. Reiné heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij het liefste in Hollywood zijn films wilde maken en in 2004 vertrok hij dan ook naar de Verenigde Staten.

Tegenwoordig regisseert hij films waaronder onder andere de film Pistol Whipped met Steven Seagal in de hoofdrol en de film Dead in Tombstone met Danny Trejo in de hoofd…Lees verder op Wikipedia

Suggesties