Op Onafhankelijkheidsdag wordt de aarde aangevallen door buitenaardse wezens met een gigantisch ruimteschip die de wereldsteden vernietigen. In samenwerking met een aantal machtige landen zet de VS een grootscheeps tegenoffensief in
Titel
Independence day
Regisseur
Roland Emmerich
Scenarist
Dean Devlin
Acteur
Will Smith 1968- Bill Pullman Jeff Goldblum
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2007 | Andere uitgaven
1 blu-ray
Oorspr. opname
1996
Speelduur
ca. 145 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Duits
EAN
8712626036043

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse sciencefictionfilm van de Duitse regisseur Roland Emmerich (10.000 BC, The day after tomorrow) uit 1996 met Will Smith, Jeff Goldblum en Bill Pullman. Op Onafhankelijkheidsdag wordt de aarde aangevallen door buitenaardse wezens met gigantische ruimteschepen. Vervolgens vernietigen zij de wereldsteden. In samenwerking met een aantal machtige landen zet de VS een grootscheeps tegenoffensief in. De film kreeg een Oscar voor Beste visuele effecten. Bart van der Put (Filmkrant oktober 1996): '(...) Independence Day vertelt een beproefd en klassiek verhaal, op beproefde, klassieke wijze. En dat werkt. (...) In een opmerkelijk staaltje opportunistisch dualisme geeft Emmerich de grootste nachtmerrie van menig Amerikaan een goede en patriottische afloop, terwijl hij terloops de complot-theorieën van regeringshaters als de daders van de aanslag in Oklahoma bevestigt. (...)' Met diverse extra's.

Over Roland Emmerich

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door Franz Richter (User:FRZ)

Roland Emmerich (Stuttgart, 10 november 1955) is een Duitse filmregisseur en -producent, vooral bekend om zijn sciencefictionfilms. Zijn films hebben wereldwijd meer dan $ 3 miljard opgebracht.

Levensloop

Emmerich is geboren in de deelstaat Baden-Württemberg. In zijn jeugd schilderde hij en maakte hij ook sculpturen. Tijdens zijn studie aan de filmschool in München moest hij een film maken genaamd Das Arche Noah Prinzip die voor het eerst te zien was tijdens het filmfestival van Berlijn in 1984. De film werd een groot succes en de rechten ervan werden verkocht aan meer dan twintig landen. Hij richtte zijn eigen productiebedrijf op genaamd Centropolis Film Productions (nu Centropolis Entertainment) en begon met het regisseren van bovennatuurlijke fantasyfilms in het Duits. Zijn eerste Engelstalige film, Moon 44, uit de negentiger jaren, werd direct op video uitgebracht in de Verenigde Staten met daarin Dean Devlin.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek