Verslag vanuit Amerikaans perspectief van de strijd van de Amerikaanse marine tijdens de Tweede Wereldoorlog vanaf de nederlaag in Pearl Harbour (1941) tot de overwinning in de zeeslag bij het eilandje Midway (1942) in de Stille Oceaan.
Taal
Engels
Uitgever
Dutch Filmworks, © 2020
1 dvd-video
Oorspr. opname
2019
Speelduur
133 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8719372008621

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse oorlogsfilm (2019) van Roland Emmerich (White House down), over de Amerikaanse marine in WO II. Met Ed Skrein (Ill manors), Patrick Wilson (The conjuring) en Woody Harrelson (True detective). Na de aanval van Japan op Pearl Harbour (1941) weet de Amerikaanse marine zich te herstellen en de Japanse vloot te verslaan in de zeeslag bij het eilandje Midway in de Stille Oceaan (1942). De film bevat historische onjuistheden. Beoordeling IMDb: 6,9. Floortje Smit (Volkskrant 6-11-’19): ‘Midway wil elke heldhaftige betrokkene recht doen en levert een tombola van helden van stavast die zichzelf dapper opofferen als het moet. Een geschiedenisles, zonder grijstinten en gekleurd vanuit Amerikaans perspectief, vol vette actiescènes met vliegdekschepen, vliegtuigen en onderzeeërs’ (2 sterren). Thierry Verhoeven (Filmtotaal 6-11-’19): ‘Emmerich is narratief nooit een genrevernieuwer geweest. Het bewandelen van de platgetreden paden weet hij doorgaans enkel boeiend te maken door zijn visue…Lees verder

Over Roland Emmerich

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door Franz Richter (User:FRZ)

Roland Emmerich (Stuttgart, 10 november 1955) is een Duitse filmregisseur en -producent, vooral bekend om zijn sciencefictionfilms. Zijn films hebben wereldwijd meer dan $ 3 miljard opgebracht.

Levensloop

Emmerich is geboren in de deelstaat Baden-Württemberg. In zijn jeugd schilderde hij en maakte hij ook sculpturen. Tijdens zijn studie aan de filmschool in München moest hij een film maken genaamd Das Arche Noah Prinzip die voor het eerst te zien was tijdens het filmfestival van Berlijn in 1984. De film werd een groot succes en de rechten ervan werden verkocht aan meer dan twintig landen. Hij richtte zijn eigen productiebedrijf op genaamd Centropolis Film Productions (nu Centropolis Entertainment) en begon met het regisseren van bovennatuurlijke fantasyfilms in het Duits. Zijn eerste Engelstalige film, Moon 44, uit de negentiger jaren, werd direct op video uitgebracht in de Verenigde Staten met daarin Dean Devlin.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties