Titel
Stargate / dir. by Roland Emmerich ; written by Dean Devlin [e.a.]
Regisseur
Roland Emmerich
Scenarist
Dean Devlin
Acteur
James Spader Kurt Russell
Taal
Engels
Uitgever
Momentum Pictures, © 2001 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
1994
Speelduur
ca. 124 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Duits, Spaans, Italiaans Ondertiteling: Engels, Duits, Spaans, Italiaans, Nederlands, Zweeds, Deens, Noors, Fins, Portugees, Turks director's cut
EAN
5060021175137

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Roland Emmerich

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door Franz Richter (User:FRZ)

Roland Emmerich (Stuttgart, 10 november 1955) is een Duitse filmregisseur en -producent, vooral bekend om zijn sciencefictionfilms. Zijn films hebben wereldwijd meer dan $ 3 miljard opgebracht.

Levensloop

Emmerich is geboren in de deelstaat Baden-Württemberg. In zijn jeugd schilderde hij en maakte hij ook sculpturen. Tijdens zijn studie aan de filmschool in München moest hij een film maken genaamd Das Arche Noah Prinzip die voor het eerst te zien was tijdens het filmfestival van Berlijn in 1984. De film werd een groot succes en de rechten ervan werden verkocht aan meer dan twintig landen. Hij richtte zijn eigen productiebedrijf op genaamd Centropolis Film Productions (nu Centropolis Entertainment) en begon met het regisseren van bovennatuurlijke fantasyfilms in het Duits. Zijn eerste Engelstalige film, Moon 44, uit de negentiger jaren, werd direct op video uitgebracht in de Verenigde Staten met daarin Dean Devlin.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties