Boek
Nederlands

Ibiza, Formentera

Roland Mischke (auteur), Berthold Schwarz (auteur)
Titel
Ibiza, Formentera
Auteur
Roland Mischke Berthold Schwarz
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Het Spectrum, 2001
96 p. : ill. + krt.
Aantekening
Vert. uit het Duits
ISBN
90-274-6354-9
Plaatsingssuggestie
Spanje 995.3 (SISO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De reputatie van Ibiza als hippietoevlucht in de jaren '70 en '80 heeft zich de laatste jaren toegespitst op de discojeugd die, als we de vele televisiereportages mogen geloven, er nu regelmatig uit de bol en de kleren gaat. Nochtans is het niet al feestgedruis wat weerklinkt op dit Baleareneiland, dat, samen met het zuidelijk gelegen en veel kleinere Formentera, nog altijd heel wat te bieden heeft aan de vakantieganger die uit is op rust en kalm vertier.

In deze geactualiseerde en praktisch ingestelde gids krijgen we een bondig overzicht van de talrijke mogelijkheden die beide eilanden in de aanbieding hebben, van de prachtige baaien, de natuurgebieden en de vogelreservaten in het uiterste zuiden van Ibiza, tot de schilderachtige steile kusten en de grotten van het noorden. Formentera van zijn kant afficheert zich als de ideale plaats om te wandelen en te fietsen, ook al omdat het op een klein gedeelte na geheel vlak is. De gids bespreekt in het kort alle bezienswaardigheden, …Lees verder
Een nieuwe Nederlandse uitgave in de Nelles Guides over Ibiza en Formentera, ook wel genoemd de Pityusen. Het handzame boekje, voorzien van een losse wegenkleurenkaart (waarop ook plattegronden van Ibiza-stad en San Antoni en Santa Eularia) is onderverdeeld in ruwweg vier hoofdstukken: geschiedenis, het reizen op de eilanden, een aantal thema's (doevakantie, nachtleven, hippiemarkten, Ibizensische keuken en flora en fauna) en reisinformatie in het algemeen. Tevens nog wat praktische tips (accommodatie, criminaliteit, post, taal, internetcafés etc.). Het blijkt dat Ibiza niet alleen een eiland is voor feest- en discogangers, maar dat het meer te bieden heeft. In de infoboxen aan het einde van elk hoofdstuk worden hotels en restaurants becommentarieerd. Bevat internetadressen, detailkaarten, plattegronden en vele kleurenfoto's van goede kwaliteit.