Titel
Rosemary's baby
Regisseur
Roman Polanski
Naar het werk van
Ira Levin
Acteur
Mia Farrow
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Paramount Pictures, 2001 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
1968
Speelduur
ca. 131 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans, Spaans Ondertiteling: Engels, Kroatisch, Frans, Grieks, Hebreeuws, Italiaans, Portugees, Sloveens, Spaans
EAN
3333973121210

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Roman Polanski

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

Roman Polański, geboren als Rajmund Roman Liebling (Parijs, 18 augustus 1933), is een Pools-Franse acteur en filmmaker van joodse afkomst. Sinds 1978 is hij voortvluchtig van het Amerikaanse rechtssysteem; In dat jaar ontvluchtte hij het land voordat de rechter kon oordelen in de rechtszaak over de ontucht met een minderjarige waarvan Polański zichzelf schuldig had verklaard. Hij is vooral bekend van films als Repulsion, Chinatown, Rosemary's Baby en The Pianist. Voor deze laatste film kreeg hij de Oscar als beste regisseur.

Hoewel Polański tijdens zijn carrière veel verschillende genres beoefende, wordt hij gezien als een meester in het maken van psychologische thrillers die zich afspelen in een beperkte ruimte en waarin een sociaal beschermd personage langzaamaan aftakelt. Deze thrillers kenmerken zich door een extreem pessimistische wereldvisie, veel zwarte humor en een voorliefde voor absurdisme.

B…Lees verder op Wikipedia

Suggesties