Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
In een sombere omgeving in de Amerikaanse Appalachen wordt tijdens de Eerste Wereldoorlog een Duitse vluchteling opgevangen door de eenzame Laurel en haar broer Hank. De vluchteling heeft een fluit en een briefje, waarop staat dat hij Walter heet en niet kan praten. Laurels leven verandert volledig als ze besluit hem in huis te nemen. Walter helpt op de boerderij, speelt op zijn fluit en wordt een
Titel
De fluitspeler
Auteur
Ron Rash
Vertaler
Anneke Bok Nan Lenders
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The cove
Editie
1
Uitgever
Breda: De Geus, 2013
283 p.
ISBN
9789044526158 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Wanneer in 1957 een stuwdam wordt aangelegd in de Appalachen, Verenigde Staten, komt een dramatische gebeurtenis uit 1918 aan het licht. Aan het einde van de Eerste Wereldoorlog heeft Walter, een Duitse musicus gevlucht uit een interneringskamp, een schuilplaats gevonden bij de geïsoleerd levende broer en zus Hank en Laurel Shelton. Walter, die niet kan praten, speelt op zijn fluit, helpt op de boerderij en tussen hem en Laurel ontstaat een romance, die eindigt in een tragedie. In poëtische bewoordingen en beelden wordt de relatie tussen mens en natuur beschreven, een natuur die nadrukkelijk een sombere achtergrond voor het verhaal vormt. De dorpelingen worden afgeschilderd als primitief en bijgelovig. Van de Amerikaanse auteur (1953) verscheen eerder de roman ‘Serena’*. Voor de verhalenbundel ‘Burning bright’ ontving hij de prestigieuze Frank O'Connor International Short Story Award 2010. Normale druk.

Over Ron Rash

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Librairie Mollat

Ron Rash (Chester (South Carolina), 1953) is een Amerikaans schrijver en hoogleraar cultuurgeschiedenis van de Appalachen aan de Western Carolina University. Hij schreef diverse dichtbundels, korte verhalen, kinderboeken en vier romans. Zijn vierde roman, Serena, betekende zijn wereldwijde doorbraak en werd in het Nederlands door De Geus uitgegeven. Rash is meerdere malen finalist geweest voor de PEN/Faulkner Award en heeft diverse andere prijzen gewonnen.

Bibliografie

Poezie

  • Eureka Mill (1998)
  • Among the Believers (2000)
  • Raising the Dead (2002)

Korte verhalen (collecties)

  • The Night The New Jesus Fell to Earth and Other Stories from Cliffside, North Carolina (1994)
  • Casualties (2000)
  • Chemis…Lees verder op Wikipedia