Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Gala : novelle

Ronald Giphart (auteur)
+1
Gala : novelle
×
Gala : novelle Gala : novelle

Gala : novelle

Genre:
Een succesvolle veertiger wil het vijftienjarig bestaan van zijn agentschap vieren met een gala; kort voor het gala overlijdt hij aan een hersentumor, maar het feest gaat op zijn dringende verzoek toch door.
Titel
Gala : novelle
Auteur
Ronald Giphart
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Podium, 2005 | Andere uitgaves
127 p.
Aantekening
Eerder verschenen als Boekenweekgeschenk 2003
ISBN
90-5759-276-2

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 25 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het thema van de Boekenweek 2003 (12-22 maart) was 'Leven en dood in de letteren'. Het Boekenweekgeschenk werd toen geschreven door Ronald Giphart, de vooral door jongeren veel gelezen schrijver. Het agentschap 'Mijn Mensen' van de knappe en succesvolle veertiger Panc bestaat vijftien jaar. Hij wil dit vieren met een spetterend gala, maar enkele weken tevoren ontdekken artsen bij Panc een hersentumor. Hij overlijdt kort daarna. Door de ogen van een jonge actrice volgen we de bonte en uiterst ongewone verwikkelingen voorafgaand aan het gala dat op dringend verzoek van Panc toch doorgaat. Een tragikomische en eigentijdse novelle over de liefde en de dood. Gebonden herdruk op pocketformaat; vrij kleine druk.

Over Ronald Giphart

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Ciell

Ronald Edgar Giphart (Dordrecht, 17 december 1965) is een Nederlandse schrijver. Hij werd bekend met boeken als Ik ook van jou (1992) en Phileine zegt sorry (1996).

Biografie

Ronald Giphart werd op 17 december 1965 geboren te Dordrecht, als zoon van een huisvestingsambtenaar en Wijnie Jabaaij, die later Tweede Kamerlid zou worden voor de PvdA. Hij heeft één zus: Karin. Zijn ouders scheidden toen Giphart 11 was. Hij ging met zijn vader in Soest wonen en verhuisde in 1987 naar Utrecht, waar hij Nederlands ging studeren. Na drie jaar brak hij zijn studie af. Tijdens zijn werk als nachtportier begon hij te schrijven. Giphart debuteerde in 1992 met Ik ook van jou. Hij schreef daarna nog diverse romans en was redacteur van het literair tijdschrift Zoetermeer.

Giphart publiceert in uiteenlopende tijdschriften, waaronder voorheen in het NS-tijdschrift Rails, waarvan hij enige tijd hoofdredacteur…Lees verder op Wikipedia